Onsdag- premiärbad

bild(35)

Rackemarie- du ville ha en färsk bild på Kreon! Tyvärr blev det inte bättre än så här, inte helt lätt att hålla tömmar och kamera, ha solen i ögonen osv men jag lovar att försöka ta något bättre kort vid tillfälle.

 

Är det inte samma sak varje år tycker ni?

Medan hösten och kylan liksom kan smyga sig på dag för dag, vecka för vecka så är det precis tvärtom på våren- först är det ”as-kallt” hur länge som helst och sedan plötsligt en dag så är det hur varmt som helst?!?!?

Idag var det nästan så att solen gassade och Kreon var genomsvettig efter 35 minuters tömkörning i paddocken.

Varje gång jag tömkör tänker jag samma sak: ”varför gör jag inte detta oftare”- det är en NJUTNING att titta på Kreon som flashar runt så lätt och rörligt.

Svaret är nog att jag är så förtjust i att rida på honom att jag inte vill ”slösa” dagar på tömkörning men det är verkligen inte fel att låta honom springa runt lite på detta vis.

Jag bryr mig inte så mycket om formen som gärna blir lite lägre utan njuter bara av rörligheten som kommer fram- formen reglerar jag lätt när jag sitter på men den rörlighet Kreon får när inte hans klumpedunsryttare sitter på är svår att få med sadel på ryggen så jag är väldigt tacksam att den kommer fram så lätt på töm.

Galet snygg var hästen i alla fall och gick mycket bra förutom när han gjorde några galoppruscher i vänster galopp som jag helst hade sluppit.

Men att samla galoppen i höger varv gick så lätt och bra och till vänster nöjde jag mig med att jag fick den lugn efter ruscherna- åter igen är detta sådant jag reglerar lätt uppsuttet.

Efter tömkörningen svampade jag faktiskt av hästen i varmvatten- en hel del lösa hår följde med badvattnet och det var nog skönt för Kreon att få svetten avtvättad.

3 kommentarer Skriv kommentar

  1. rackemarie

    Tack snälla Birgitta 😀 Han ser välmusklad och fin ut. Tror jag får skicka ner dottern till dig så att du kan få lite kavalitetsbilder på din fine. (Inget illa ment om din fotograferingskonst 😉
    Håller med dig om tömkörningen. Varför GÖR man inte det mer regelbundet?!. Skitbra också att köra som uppvärmning. Slänga på gjorden över sadeln bara och köra en 20 min. Vips: En lösgjord och framåtbjudande häst utan ryttaransträngning. Vi har gjort så några gånger nu vid träningstillfällena. Funkar kanon!

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>