Torsdag- omslag

Snacka om väderomslag!

Igår strålande solsken och relativ värme, idag molnigt och fruktansvärda vindar och därmed en känsla av att det är kallare än de + 2 graderna som termometern visar.

Att rida inomhus när det stormar ute har aldrig varit en hit vad gäller Kreon, den enda gången han hittills kastat av mig berodde det just på att jag dumdristigt nog red medan ridhusväggarna skallrade runt mig.

Nu är det ju ett tag sedan detta hände (1 år?) och muppen har skärpt sig mycket så idag var det ingen risk för mark-känning men dock hade jag en något mer ”o-redo” häst än vanligt.

Jag försökte ignorera de stopp som kom i början och red det jag ville; bärig förvänd galopp, många övergångar mellan trav och galopp, lite skolor utmed långsidorna i både trav och galopp och tempoväxlingar i traven.

Efter en knapp timme var jag nöjd och skyndade mig därefter hem till min värmefilt- det blir som sagt väldigt kallt när det blåser så.

Att få med sig Soya på en promenad i  stormen är totalt utsiktslöst och ärligt talat känner jag mig inte såååå ledsen för det :)!

4 kommentarer Skriv kommentar

  1. Görel

    Är Soya som Zahra när det blåser, då kryper Zahra ihop på ett konstigt sätt blir hur kort som helst men hög, fast samtidigt går hon nästan på knä. :-)Gång stilen blir på ett speciellt sätt. Vad jag kan se så drar hon in bakbenen under kroppen och gör sig låg och kompakt, men med den långa kroppen blir hon högre. Det är svårt att beskriva, hur som helst gillar hon inte när det blåser. Hilda går fullständigt normalt utan att bry sig om att det blåser. Möjligen kan man se det på hennes öronställning, (fartställning). 😀

    Svara
    • Birgitta

      När det blåser VILL Soya inte gå alls om hon själv får bestämma. Måste hon så stannar hon hela tiden och liksom kryper ihop med bakbenen inunder sig. Sedan går hon en stund för att därefter åter stanna och liksom halvsitta.

      Svara
      • Görel

        Då uppför de sig nästan likadant. Med den skillnaden att Zahra får mycket bråttom hem eller åtminstone in i lä. Vi har ju lite närmare till lä här i smålandskogarna. 😉 Hon drar hemmåt och blåser det riktigt mycket vägrar hon gå eller sätter si ner, precis som Soya.

        Svara
        • Birgitta

          Bråttom hem :)! Ja, hade man släppt lös henne hade hon slagit världsrekord i alla distanser bara för att få komma hem så fort som möjligt!

          Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>