Mera lördag- gräsligt!

Som jag redan nämnde i föregående inlägg har vi gräsligt väder i Staffanstorp idag.

Det blåser jättehårda vindar och blir därmed sååå kallt utomhus- jag sitter nu invirad i min värmefilt i soffan och försöker återfå känseln i mina stelfrusna ben.

Fick ställa in min planerade lugna uteritt vilket känns jättetråkigt eftersom jag inte ridit ut en enda dag denna veckan men vad gör man?

I stället fick det bli en hlavtimmes lösgörande jogging i trav och galopp i ridhuset och det var en humörhöjare i alla fall.

Eftersom Kreon fick gå i sin favoritform, lång och låg tackade han genom att swinga hela tiden och numera märker jag stor skillnad på traven i vänster varv som tidigare varit klart ”o-swingigare” än traven i motsatt varv, nu känns den jättehärlig.

I båda galopperna hade jag Kreon rak och fint på yttertygeln, fattningarna var lugna och distinkta trots att det som sagt stormade för fullt ute vilket Kreon inte gillar ens när han själv är inomhus.

Eftersom planen som sagt var att ta det lugnt idag nöjde jag mig med detta korta pass och efter avborstning, något kilo morötter i krubban, back on track på både kropp och alla benen så skyndade jag mig hem- kall men nöjd!

4 kommentarer Skriv kommentar

    • Birgitta

      Undrar hur det påverkar folk i allmänhet (med så lång vinter)? Jag inbillar mig att det är därför många varit sjuka, halvkrassliga i veckor, på dåligt humör osv. Och man blir ju knappast GLAD av detta äckel-väder….

      Svara
  1. G

    Vidrigt kallt ute. Gjorde premiärtur på medryttarhästen idag (har gått många långa promenader innan). Råkade bli 1,5h skritt-tur, soligt o skönt i början men jag var sån jädra isbit sista halvan. Fyy. Vill ha riktig vår NU!

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>