Måndag- avund

Idag red jag tillsammans med samma stallkamrat som jag var med på träning igår och jag skojade med henne och menade att hon och hennes häst inte är bra för mitt självförtroende.

I jämförelse med hennes fina häst travade Kreon som en kratta bredvid men jag har å andra sidan sett DEN hästens utveckling på mindre än ett år och hoppas kunna göra något liknande med mitt djur.

Annars blev jag faktiskt inspirerad och provade tex att rida långa sträckor i samlad galopp, jag som brukar nöja mig med korta sekvenser.

Men det gick hur bra som helst med en härlig känsla, inte lika samlat som stallkamratens häst förvisso men med våra mått mätt fint.

Red även lite skolor utmed långsidorna och diagonalen och tänkte på att Kreon inte skulle dra tyglarna ifrån mig utan gå uppe och framme och med korta tyglar; snyggt, prydligt och framför allt korrekt.

Några byten blev det också-dom kändes bättre om än inte lika bra som när X gör dom men så länge det går åt rätt håll så…

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Nina B

    Meh, du borde ju se henne som en tillgång istället för att bli modfälld!
    Man ska ju hänga med de bättre för att utvecklas själv!
    Titta på god ridning för att själv bli en bättre ryttare, åka skidor med dem som är lite bättre för att pressa sig lite för att hänga med osv.

    I vissa hänseenden är man barn hela livet hävdar jag 😉 – och dit hör ”Barn gör inte som du säger – barn gör som du gör”!
    Jag är faktiskt väldigt noga med att bara kolla på de som rider bättre än vad jag gör på hoppträningarna t.ex, för jag gör ofta EXAKT samma misstag som ryttaren före mig, på EXAKT samma hinder och de som rider bättre gör misstag mer sällan. 😉

    Av samma anledning har jag slutat vara publik på klubbtävlingar och liknande på nivåer lägre än jag själv tävlar om jag inte har någon elev som är med – det gynnar inte min egen ridning!
    Kan låta krasst och elakt kanske, men tid är också pengar! 😉

    Svara
    • Birgitta

      Du har misstolkat mitt inlägg. Som jag skrev så SKOJADE jag med stallkompisen om att hon och hennes häst inte var bra för mitt självförtroende.

      Jag skrev också att jag blev INSPIRERAD och så är det ju, i alla fall för mig- ser jag bra ridning blir jag jätteridsugen, inspirerad, vill höja mig själv osv.

      Jag hade trivts superbra/ ännu bättre om det på vår anläggning/ i vårt ridhus ständigt red mycket duktiga dressyrmänniskor som jag kunde lära mig av och mäta mig med.

      Jag vill inte heller titta på folk som rider sämre än vad jag gör- jag blir bara irriterad eller känner mig illa till mods eller får ingenting ut av det- känslan kan variera men den medför ingenting positivt för min del i alla fall.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>