Mera måndag- inget aprilskämt!

Nej, även om det är 1 april så är det inget skämt att Kreon blev 5:a i sin 2:a start i MSV C på 67,5 %.

Både X och jag är så klart mycket nöjda (och säkert Kreon också tyckte jag det såg ut som), framför allt eftersom min lilla häst idag helt valde att avstå från sina cirkuskonster utan nöjde sig med att piska argt med svansen i galoppen då och då.

Detta svanspiskande uppträder aldrig någonsin på hemmaplan och är ett 100 % säkert tecken på upprördhet men X lyckades lotsa runt Kreon utan vare sig avbrott, byten eller annat även om han sa efteråt att det verkligen var hårfint.

Jag vet inte hur det ser ut för en ”vanlig” utifrånbetraktare som inte känner hästen och dess nyck men själv lever jag mig in i varenda galoppsprång och kan precis känna hur skört det är, än så länge i alla fall.

En annan ”intressant” sak som X noterade idag var att Kreon var superavspänd på framridningen ända tills jag tog av hans styrkkappor- det var som att detta blev startsignalen för svanspiskandet.

KANSKE berodde upprördheten på att strykkapps-borttagandet sammanföll med att några hästar kom in i ridhuset och att det egentligen var detta som stressade Kreon – jag vet inte- men vi ska ändå i fortsättningen inte ha några strykkappor på honom alls.

När jag tänker efter är det oftast i slutet av en framridning som Kreon kan bli upprörd och jag har inte tidigare reflekterat över om det skulle ha med strykkapporna att göra men det kostar ju inget att prova att ta bort dom.

Extra roligt idag var att en flitig bloggläsare, Lena B, kom för att se mitt djur in action och att vi fick en trevlig stund tillsammans.

Även om Lena har läst massor om Kreons mupperier tror jag att hon var lika glad som jag att slippa se dom utan i stället en häst som efter ritten skulle fjäska in sig hos henne, så som han gör med vissa människor och liksom fråga ”tycker du jag är fiiiiin” 🙂 .

Och Christina om du läser detta:

Det märks att vi har jobbat med bakdelsvändningarna (jag checkade av dom senast igår)- betygen 7 och 8 talar väl sitt tydliga språk :)!

7 kommentarer Skriv kommentar

  1. Dagge

    Grattis! Så himla kul!!! Med de här farten så startar ni George i maj :-D!!!!

    Svara
    • Birgitta

      Ja, ABSOLUT :)!!!!

      Skämt å sido men den nivån som Kreon tävlar på nu är ungefär där han är och har varit ganska länge på träning, varken mer eller mindre.

      Det har ju aldrig varit svårighetsgraden som har varit ett stressmoment för honom utan alla de andra hästarna som också envisas med att delta :), hade han fått vara helt ensam på en tävlingsplats är jag ÖVERTYGAD att 95 % av alla problem som funnits på vägen aldrig ens hade uppstått.

      Svara
  2. JohannaB

    Hehe, vem skrev om beskydden i ett meddelande redan 29/12!?! 😉
    Stort GRATTIS till fint resultat och rosett!!

    Svara
  3. Cecilia

    Kul! Stort grattis! Nu är det väl snart dags att rida själv på tävling? Har bara sett den i flyinge men den verkar ju knata på?

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>