Tisdag- ingen rast ingen ro

Eftersom jag tillhör dom som inte anser att tävla en klass per automatik innebär vilodag dagen därpå så tränade jag för Christina som vanligt.

Visst; hade det inte varit ”Christina-dag” hade jag inte ridit dressyr utan kanske ridit/ skrittat ut i stället men som sagt; att ställa in träningen hade jag inte en tanke på och Kreon verkade inte det minsta trött av gårdagen.

Idag fick jag rida skolor utmed långsidorna och precis som förra veckan variera mellan förvänd sluta och öppna vilket fungerade mycket bra.

När det var dags för galoppen blev det mycket rakriktande jobb, lätt åt höger och desto svårare i vänster där Kreon, precis som Archie faktiskt, gärna sätter mig till höger i sadeln.

Om jag tycker att jag riktigt hänger mig åt vänster med ett jättetramp i den stigbygeln så hamnar jag i själva verket hyfsat rakt i sadeln och om jag tycker att jag sitter rakt så sitter jag i själva verket alltså på tok för mycket åt höger.

Ett bra sätt att kontrollera om ens häst är rak är att rida på medellinjen- mycket avslöjande och kan vara svårt att verkligen få till helt 100.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>