Skillnad på massage och massage

Vi har genom jobbet erbjudits att få massage till ett något reducerat pris och på arbetstid och jag har nu varit hos denna knådare vid 2 tillfällen.

Och jag måste verkligen säga som i rubriken- det är skillnad på massage och massage!

När jag tidigare gått till massörer har det antingen varit skönt eller ”ont-skönt” att bli behandlad men denna massage gör direkt ONT!

Första gången berättade jag att jag ofta får ont i korsryggen och massören hittade några ställen som hon masserade och där det som sagt gjorde jätteont- inte innan hon började men när hon väl hittade vissa punkter.

I säkert 3 dagar efteråt kändes det som om jag hade 2 jätteblåmärken i ryggen- jag var faktiskt tvungen att kolla och såg inga :).

Under den andra behandlingen koncentrerade sig massören på min nacke och det var precis samma sak där; smärtpunkter hittades, jag hade ont under massagen och flera dagar efteråt.

Men: jag kan ändå inte låta bli att undra om inte denna massör är den mest EFFEKTIVA hittills?

Nu har det inte gått så lång tid så jag kan inte utvärdera behandlingen fullt ut ännu men det känns som att det fanns skäl till att det gjorde ont och att det förhoppningsvis kommer att hjälpa.

Men just på grund av ovanstående är jag skeptisk till random massage av hästar- hur ska man egentligen veta att massagen haft någon EFFEKT och inte bara känts som en timmes avkoppling för hästen?

Jag säger inte att det är fel med det sistnämnda men för det pris som en behandling kan kosta (upp emot 1000 kronor) hade jag kanske lagt pengarna på något mer varaktigt och som jag lättare kunde avgöra hjälper.

Brukar ni anlita massör till er häst och på vilket sätt har ni upplevt någon effekt? Med vilken frekvens anlitar ni massör och vad kostar det?

7 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anonym

    Minns att du någon gång var skeptisk till att massage verkligen gjorde någon nytta mer än att det var skönt, du relaterade då till dig själv. Jag undrade den gången om det verkligen var en ”riktig” massör du gått till, för jag upplever sällan att det är skönt under massagen utan det sköna kommer ju efteråt;) Nu förstår du nog vad jag menade:)

    De gånger jag har haft massör till Misty har jag varit väldigt delaktig, jag har fått vara med och känna före och efter. Jag vet ju var problemområdena finns. Men det gäller ju att massören kan knåda rätt och hårt för att blodet ska rusa till. Jag har inte anlitat på länge nu så jag har glömt vad det kostade. Nuförtiden jobbar jag med en massagepryl (ser ut lite som en bläckfisk) på Mistys rumpa. Av hennes reaktion att döma så tror jag att hon tycker det gör lite ont=bra betyg för då kommer jag åt den muskel jag vill.

    Svara
  2. Minstral

    …..och jag glömde skriva mitt namn, men jag tror du hade klurat ut vem det var iom namnet Misty i inlägget:)

    Svara
  3. MandaS

    Jag själv har fått massage för att jag har ett för kort ben efter olycka, var inte skönt då men efter ett par dagar kändes det som jag var en ny människa! Tog ut massör åt ponnyn ungefär 5 månader efter hon fick fång för att släppa på muskel spänningar hon hade dragit på sig! Hon var allmänt grinig under tiden det höll på men efteråt så hade hon ett helt annat steg och vågade gå framåt och inte trippa som hon hade gjort innan! Så jag tror det är bra! Tror jag betalade 400 kr för massagen till ponnyn!

    Svara
  4. rackemarie

    Jag har en bekant som är utbildad hästmassör och hon har lärt oss grunderna så vi knådar på efter bästa förmåga och förstånd efter behov. Johanna (dottern) är bättre på det än vad jag är. Men annars har vi ingen regelbunden massage.

    Svara
  5. jannike

    Min kompis är utbildad hästmassör och har använt mina hästar som försöksdjur under sin utbildning så nuvarande hästen får massage gratis när hon har tid. Upplever skillnad t.ex när jag borstat min häst och han tagit bort huvudet när jag kommit upp till nacken = spänningar/smärta, då har hon kommit ut och knådat honom och senare har problemet försvunnit. Men resten av kroppen likadant. Tecken man ska titta efter är att hästen gäspar, tuggar eller frustar, då har spänningar släppt. Detta gäller även vid andra behandlingar. Försvinner det inte så kan det vara en låsning = kiropraktikern rings ut.

    Svara
  6. Lena

    Mina hästar får massage var 6e vecka ,kostar 1500 kr.De visar ingen större glädje under massagen men efteråt sover de mycket avslappnat i boxarna,kan även se att de legat ner när jag återkommer för kvällsfodring.Har gjort underverk för medelålders hästen,hon hade gått mycket ute utan täcke,inte så bra riden och var mycket spänd muskulärt.Jag masserar även själv men då blir det lite mer mysstund med hästarna.

    Svara
  7. Jenny

    Jag har både equiterapeutbehandlat hästen och fått en massör att ”knåda”, visst såg man att musklerna ”bullade upp” av blodtillförseln av massagen och han tyckte säkert det var skönt. Men om man ska jämföra verkningsmässigt & prismässigt så betalar jag mycket hellre för equiterapeuten som verkligen ger hästen en ”genomkörare” och som jag känner en ENORM skillnad av på hästen när jag rider och tittar på honom från marken! Han har visserligen lite problemområden som säkert inte går att komma åt lika bra med bara massage, men jag ville i alla fall prova (hade ut en tjej som läste till hästmassör och det var väldigt billigt, men färdigutbildade tar nästan lika mycket betalt som min equiterapeut) Summa kardemumma, equiterapeut är något jag gärna låter hästen åka till och betalar vad det kostar då det funkar SUPER. Massage, visst till en problemfri häst, men med tanke på vilket stort djur hästen är så kan man inte förvänta sig en super duper djupgående verkan från människohänder, det är i alla fall min uppfattning 🙂

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>