Dagens (samvets)fråga (hund)

Scenario:

Du är ute och går på stan när du ser hur en hundägare låter sin hund bajsa en jättehög på trottoaren bara för att direkt gå därifrån utan att plocka upp densamma.

Vad gör du:

* Går ifatt hundägaren och ifrågasätter varför denne inte plockat upp efter sin hund.

* Du tycker själv att det är löjligt med upplockningstvång och förstår de som inte tar upp efter sin hund så du säger inget.

* Du tycker att det för djä…ligt men säger inget.

8 kommentarer Skriv kommentar

  1. Cristel

    Jag ropar nåt i stil med ”oj, har du glömt påsar? Jag har så du kan plocka upp” och hoppas på det bästa 🙂

    Svara
  2. CeciliaL

    Alternativ 3. Och går sedan och bitchar surt om det till alla jag känner. Typ.

    Svara
  3. Jenny

    Jag jagar ner personen, men börjar snällt med att erbjuda påse. Jag har dock inga problem med att sedan skälla ut sedan om den inte nappar på det (kan ju hända den bästa att påsarna tog slut), tycker det är supersunkigt med hundbajs överallt!

    Svara
  4. jannike

    alternativ 1 eftersom att det är så man får folk att skämmas och börja göra det istället, just för att undvika konfrontationen igen

    Svara
  5. Åsa T

    Det beror nog på… Är jag nära så säger jag självklart till, är jag en bit ifrån så säger jag inget men blir väldigt irriterad!

    Svara
  6. CeciliaL

    Wow, skulle ni andra konfrontera? Det skulle jag aldrig våga mig på. Jag menar, det är ju inte så att folk lämnar skiten av misstag, utan de har ju medvetet bestämt att de inte tänker plocka upp, så jag skulle dra mig för att konfrontera – det är väl inte speciellt troligt att personen i fråga bara skulle säga ”Åh, tack för påsen, vad bra att du sa till” liksom?! Äh, jag är nog mesig…

    Svara
    • Birgitta

      Mitt agerande hade nog berott till största delen på min dagsform så att säga.

      Om jag tex redan var på dåligt humör över något annat hade jag säkert kunnat skälla ut personen efter noter.

      Sedan måste jag också erkänna att det hade kunnat bero på VEM som lämnade bajshögen; jag hade tex inte skällt personer som jag hade känt att ”här är det nog säkrast att look the other way och hålla käften”. Sorgligt men sant.

      Svara
  7. Cristel

    Jamen så är det ju, att jag inte riskerar livet för lite hundbajs. Men ibland har ju folk faktiskt glömt påsar, eller förväntar sig inte att någon ska säga till.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>