Mera söndag- mer info om tävlingen

Ja, som jag redan har berättat så kunde dagens tävling inte ha gått bättre rent resultatmässigt, jag betvivlar att jag själv någonsin kommer att vinna en MSV C:1 på 72 %.

Men jag unnar X alla framgångar med Kreon och förstår så klart att även om det är jag som gör vardagsjobbet så ÄR han en skickligare ryttare, både på hemmaplan och på tävling och då kan man också prestera på detta vis.

Av gårdagens lite tuffare pass märktes inget idag- dels är ju Kreon i en utmärkt kondition och dels är han vad jag har döpt till en ”adrenalinare”- han kan gå på ren vilja eller trots utan att känna efter, det har jag erfarit tidigare.

Idag fick vi tack och lov varken se eller uppleva ett enda mupperi; det enda som störde ögat var den arga svansen som Kreon piskade med av och till på framridningen.

Att det ser lite trist ut med detta arga svanspiskande är ingenting mot att jag vet vad som kan komma i direkt anslutning till detta- bakutsparkar högt upp i luften eller sura sido-kickar in i en sarg är inget ovanligt.

Det som var så bra idag var att inget av detta inträffade- Kreon piskade argt med svansen MEN GICK ÄNDÅ!

Och det är mot detta X arbetar; att ”tvinga” Kreon att jobba, jobba, no matter what- att inte låta honom maska, gå lite som han vill utan att få exakt den responsen han vill ha (100 % engagemang).

Det är här utmaningen kommer att ligga när jag själv ska börja tävla: att jag också kan och vågar kräva samma sak och inte bli mesig och låta Kreon bestämma.

Så X red på ganska rejält på framridningen, få pauser och hela tiden fokus på att ta i.

Inne på banan såg jag inte en enda ”svans-pisk”- tack och lov är Kreon OFTAST lugnare inne på banan (= inga hästar som stör)  och idag tyckte jag att han genomförde ett helt prickfritt program.

Även denna domare önskade HELT RIKTIGT mer elasticitet i traven- detta är ju något som kommer att ta tid att få fram trots att det är mycket bättre än då jag köpte hästen.

Skolorna kan också förbättras mycket- nu är de ibland för raka men inte heller detta är varken någon nyhet eller konstigt i sig- det är en ren styrke/ utvecklingsgrej som jag ser det.

Roligt var att se att det jag skrutit om som Kreons numera paradnummer, de enkla bytena som man kan göra hur många som helst hemma utan en miss, även höll inne på banan, båda belönades med betyget 7,5 och då ska man veta att det ju är i fattningarna till galopp som Kreon främst muppat sig på tävling.

12 kommentarer Skriv kommentar

  1. Görel Eriksson

    Grattis! Det ligger mycket arbete bakom det. Det är så roligt att läsa din blogg och läsa om hur du tränar Kreon och hur framstegen kommer.

    Svara
  2. Sara P

    Blir så glad över att läsa om era framsteg! Det ger mig en känsla av att fastän det ibland är motigt så finns det hopp – även i hästvärlden 🙂 Grattis!

    Svara
    • Birgitta

      Absolut finns det hopp- särskilt om man är villig att lägga ner massor av tid, engagemang, känslor och pengar ha ha.

      Sedan får man njuta så länge det varar för så är det också i hästvärlden- det går både upp och ner för alla.

      Svara
  3. rackemarie

    Jag kanske också skulle skaffa mig en X 😀 Kul att det går så bra, Birgitta! Har du några funderingar på när det är dags för dig att försöka? Vet inte om du tycker att läget är tillräckligt stabilt ännu. Hur går funderingarna?

    Svara
    • Birgitta

      Jag tycker inte att Kreon är 100 % stabil än- det har gått för kort tid utan mupperier.

      Planer och tankar har jag men det är inget jag vill berätta om då det beror på flera faktorer när/ om jag ska tävla.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>