Igår slöt Kreon cirkeln

Jag vet inte hur många av er som har följt bloggen i 1 år eller mer men för de som är nytillkomna kan jag berätta att gårdagens tävling var lite speciell på mer än ett sätt.

Igår var det nämligen PÅ DAGEN 1 år sedan någon annan än X tävlade Kreon och det var dessutom på samma tävlingsplats!

Efter att jag hade gjort 3 eller 4 misslyckade starter förra våren då Kreon vägrade att galoppera inne på banan och bar sig mer eller mindre djävligt åt på framridningarna (bockade, försökt resa sig, sparkade i sargen) frågade jag min dåvarande medhjälpare Mini om HON ville prova att tävla hästen.

Dels hade han skrämt mig och dels ville jag se om det berodde på mig att han bar sig så illa åt- kanske kände han min nervositet och utnyttjade denna eller så berodde det på något annat som jag DÅ inte kunde sätta fingret på.

Så den 14 april förra året gjorde Mini sin första och enda start med Kreon och tyvärr blev resultatet inte ett dugg bättre än när jag tävlade och hon valde att utgå efter att Kreon även med henne vägrade att fatta galopp både på framridningen och inne på banan.

Ödet ville att den strategi som Mini och jag gjorde upp inför KOMMANDE tävlingar (för vi var på intet sätt uppgivna) aldrig fick se dagens ljus- dagen efter tävlingen var jag ute och tömkörde Kreon i skritt, han blev rädd för en skock får, slet sig, skenade hem på asfalt, gick omkull och fick stå i sjukhage i 6-7 veckor.

Under tiden fick Mini jobb utomlands och hon hann med nöd (men mycket skickligt) hjälpa mig att sätta igång djuret i 1 månad innan hon lämnade oss för gott.

Och det var då X kom in i bilden- jag insåg att jag behövde hjälp och hade hört att han hade ridit in Kreon en gång i tiden.

Ödet ville denna gången hjälpa mig på traven för jag hade aldrig ens träffat X förut men precis då jag ville tillfråga honom om hjälp flyttade en ny tjej in i vårt stall.

På fråga vem hon tänkte träna för (hon kom ner-resande från Stockholm) svarade hon ”X” som en gång i tiden varit hennes lärare på Flyinge .

Så jag följde med tjejen på en träning för X, förklarade min prekära situation och han svarade utan omsvep att han ville hjälpa mig.

På den vägen är det alltså……

En bra historia blev det att berätta om inte annat men som alla som följt oss under dessa 365 dagar vet så har det varit väldigt tufft i perioder, framför allt när Kreon stod i sin lilla sjukruta och dagarna bara gick…

Kanske händer allt av en anledning, vem vet- inte jag och inte ni utan det är bara att blicka framåt och se vad som komma skall…

8 kommentarer Skriv kommentar

  1. Dagge

    Ser redan fram emot att läsa nästa års inlägg!!! Kan du inte skriva det inlägget nu … precis så som du vill läsa det den 14 april 2014 :-D. Jaaaa vilken rolig ide!!!

    Svara
  2. Anna

    Det kommer gå bra nu Birgitta och snart rider du honom själv igen på tävling. Även Kreon mognar ju och blir äldre och mer rutinerad. Med flera bra tävlingserfarenheter i bagaget kommer han säkert inte göra så stor grej av det längre. Tycker att du har haft ett bra och klokt upplägg efter hans igångsättning!
    Själv verkar jag få skjuta upp säsongsdebuten ännu en gång eftersom Hedwig förmodligen har sparkat på sig hagen och ömmar runt knäet..enbart skritt nu i tre dagar så får vi se om ömheten går över…suck

    Svara
    • Birgitta

      Jag hoppas att din profetia stämmer Anna.

      Himla retligt med din häst men tyvärr bara ytterligare ett exempel på det jag kallar att hästar ”ordnar egna vilor”.

      Svara
  3. Linda

    Halloj! Såg att Kreon skulle till Laholm till helgen, ska själv dit med mitt odjur (eller vad det nu är.. igår var min valack ett sto så.. min drake kanske?) på långväga meeting så ska bli kul att se din häst live.
    Är det du eller X som ska rida? 🙂

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>