Tisdag- underbart är kort

Varför går tisdagens träningar alltid så himla fort? Givetvis för att de är så roliga :)!

I sak händer det inga revolutioner- vi fortsätter att traggla på med det gamla vanliga höll jag på att säga men det är ändå roligt att få feedback och även höra att det går framåt för det är minsann inte alltid man själv kan känna de små nyanserna tycker jag.

Så det blev bland annat förvända slutor utmed långsidorna som fick övergå i öppnor, en massa skänkelvikningar utmed diagonalerna, förvänd galopp och tusen galoppfattningar.

Sedan någon vecka har vi fått någon hangup på galoppfattningar ur trav i höger varv om jag gör dom utmed en långsida- inte annars.

Då kan det lika gärna bli förvänd som rättvänd galopp och ibland också ett upprört hopp i stället för en fattning.

Detta har väl satt sig i huvudet på oss båda- Kreon vet vad som komma skall och själv spänner jag mig och tänker ”nu får det inte bli fel” och då blir det lika gärna just detta.

Christina tipsade mig idag om att verkligen hålla i yttertygeln och tänka lite öppna samtidigt som jag bara skjuter fram inner höft och har skänkeln ganska långt fram och då blev det mycket bättre.

Kreon är ju så känslig så minsta lilla man sitter ”fel” eller gör något annat som stör honom så kan det bli galet.

Som sagt är detta ”bara” en hang-up- både Kreon och jag vet så klart hur man fattar galopp men ibland blir det så här- det knyter sig och då får man försöka att lösa det på bästa sätt- vilket som nu ÄR det bästa sättet för just det aktuella ekipaget.

6 kommentarer Skriv kommentar

  1. Scilla

    Birgitta, var hittar jag din studsövning som gör med kreon? letat länge nu för jag vill gärna prova den på min lilla häst..

    Svara
  2. Scilla

    1000-tack . Provade en egen i går och den var precis som din så nu vet jag att jag gjorde rätt 😉

    Svara
  3. Sickla

    Ja att han reagerar precis som din. Tex kommer det in en ny häst på ridbanan som har en energi som han inte anser är trygg för honom så kan han lätt låsa in sig i sin egna värld och bliv väldigt svårpåverkad eller bli så spänd att det känns som om man sitter på en bomb. Bock, sparka bakut är saker som lätt dyker upp när han blir spänd. Men lika jobbig som han blir när han spänner sig lika fin och lätt att rida är han när han får lugn och ro.

    Som sagt när du skriver om Kreons små idéer så sitter jag här och nickar igenkännande. Deras likheter skiljer sig dock vid lastning där min mupp fortfarande har svårt att slappna av på bortaplan men hemma lastar jag honom hur enkelt som helst…. Igengälld så verkar min enklare att rida ut på 😉

    Svara
  4. Scilla

    Scilla var det som skrev.. Tror det finns ett namn på våra djur. High sensitiv horses… Precis som människor som är väldigt känsliga för olika energier.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>