Lördag- paddocks-premiär

Idag red jag i vår utepaddock och bortsett från enstaka longeringstillfällen och en gång i  denna veckan då jag avslutade ett ridpass där så har jag inte ridit i denna sedan i höstas.

Det var härligt att kunna vara utomhus och ännu härligare att sitta på en avspänd häst som bara tittade till på en joggare som sprang förbi och något som fladdrade till i vinden men i övrigt gick som en klocka.

Det fanns en tid när jag knappt VÅGADE rida i paddocken- Kreon var just då på sitt värsta humör och kunde från ingenstans stegra sig, vägra att gå fram, backa kors och tvärs…ja, allt som en försiktig ryttare INTE tycker om (och vem gör väl det egentligen????).

Idag red vi lite linjer ur LA:3-programmet; jag ville inte sätta för mycket press på Kreon med tanke på att det har blivit en del dressyr i veckan och tyckte att detta var en lagom nivå.

Allt flöt på hur fint som helst så vi avslutade ”i förtid” och jag valde att inte skritta ut för att eventuellt förstöra den fina känslan.

Duktig gosse och nöjd ägare!

6 kommentarer Skriv kommentar

  1. Gunilla Leonardsson-Ohlsson

    Ska också prova nästa helg bara den förb…,.de bonden plockat undan sin kanon:( hon har i och för sig hört den nu ngr dagar men är en heeelt annan sak att sitta uppe på den lilla röda Ferrarin:)) vi nöjer oss än så länge med lite lugna uteritter åt motsatt håll, he,he

    Svara
    • Birgitta

      Det finns onekligen för och nackdelar med det mesta.

      Vår paddock ligger inte jätte-lugnt till; det kan både köra förbi långtradare, motorcyklar, rullskideåkare och allt möjligt annat på väldigt nära håll och i alla fall Kreon är inte den som inte lyfter på ögonbrynet åt allt.

      Fördelen är att om man KAN vänja hästen vid allt detta så har man bättre förutsättningar när man väl ger sig ut på tex tävling än om man bara försöker att ständigt rida skyddat.

      Svara
  2. Madeleine

    Vår paddock har varit ridbar ca en månad.
    Men idag var det perfekt i havet. Vi har väldigt långgrundt, så vi har travat och tränat galoppfattningar från skritt i ca 1 dm vatten.

    Svara
    • Birgitta

      Åhhh vad härligt det låter!

      Om Kreon fortsätter sin resa mot normalitet kanske vi kan rida där tillsammans i sommar?

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>