Och detta vill JAG inte se på tävling

Bland annat de långa diskussionerna kring Kreons senaste ryck på tävling i veckan men även något jag upplevde på nära håll i söndags fick mig att fundera på ANNAT som man kan vilja slippa när man tävlar, dvs inte bara en bakutsparkande häst (vilket jag till 100 % instämmer i att man skulle vilja undvika).

Här kommer MIN lista; håller ni med eller har ni annat som stör er?

* När någon LEDER en häst bland ekipage som rider fram. Inte helt sällan är denne ”någon” en fortfarande nyförälskad pojkvän som både är halvt livrädd, oförmögen att läsa hästar och ovan att över huvud taget GÅ bredvid en häst men eftersom han inte vill visa sitt rätta jag (som hellre hade stannat kvar hemma och tagit en sovmorgon) så utsätter han både sig själv och andra för om inte fara så i alla fall ibland ett irritationsmoment när han går i vägen för de som rider.

* Hästar som LONGERAS på framridningen. Händer tack och lov väldigt sällan.

* När någon tävlande har med sig en HÖGLJUDD tränare som gastar för full fals över hela framridningen. Har också sett de som har headsets och pratar så tyst att man knappt hör dom om man står bredvid- DET borde gaphalsarna investera i om de tvunget måste hålla träning på framridningen.

* Åskådare som kör med barnvagnar jättenära  in/utgången till framridningsridhuset. Att man vågar!

* Åskådare som har med sig konstant bjäbbande/ skällande hundar som dessutom gör utfall mot alla hundar de ser.

* Tävlade som låter sin häst stå och skrapa hysteriskt i släpet så att det gungar och man nästan tror att hästen ska krafsa sig genom golvet. På tal om att någon skrev att hästar kunde bli stressade bara av att SE Kreon muppa sig på håll så undrar jag om inte ljudet av en häst som håller på att välta sin transport OCKSÅ kan vara stressande- mitt blodtryck stiger i alla fall rejält, framför allt när ägaren som sagt inte GÖR något utan bara låter hästen hålla på.

Sådär ja…det var min lista- vad säger ni? Berättigat ”gnäll” eller borde JAG stanna hemma om sådant här stör mig?

10 kommentarer Skriv kommentar

 1. Hedwiginnan

  Men hjälp..hahaha..hur ser det ut på framridningarna i skåne egentligen? Tycker alla de scenarion som du beskriver hör till ovanligheterna.

  Jag har också haft med min tränare på framridningen några gånger men hon varken gastar eller har headset. Är hon med där ropar hon bara på mig att jag ska komma o så får jag lite instruktioner om vad jag kan göra för att förbättra något när jag står still bredvid henne.

  Svara
  • Birgitta

   Nä, VANLIGT är det inte tack och lov men under 25 år hinner man se en del.

   Den i släpet hysteriska hästen senast i söndags.

   Svara
 2. rackemarie

  He, he…håller med på alla punkter 😉 är det ens tillåtet att longera på framridning förresten?
  Kan tillägga att jag stör mig på omkringspringande BARN också!

  Svara
  • Cecilia

   Det är tillåtet på av arrangören hänvisad plats. Så om arrangören hänvisar till framridningen så tja.. Skulle nog säga att det är ungefär lika illa att ”blockera” ett hörne för att man har en dum häst som att göra det för att longera, men det är min åsikt…

   Svara
 3. Sandra AW

  Jag håller med. Plus jobbiga ponnymammor som bara ska fram!
  Sen en sak till och det är när man inte får låta/höras alls för en häst klarar inte ljud! Hem och träna.

  Svara
 4. JohannaB

  Jag avskyr ekipage som står stilla och pratar, får instruktioner och/eller tar av/på utrustning på framridningarna. De tar sådan plats! Ekipage som skrittar eller är i rörelse tar väldigt mycket mindre plats och är så mycket smidigare.
  Självklart får man ju ändå göra det, detär bara ett av mina irritationsmoment när man på 20×40 är fem som försöker rida och två som står stilla och tar upp en hel kortsida! 😉

  Svara
 5. Minstral

  Håller med om allt, speciellt tränarna på framridningen och hästar som inte kan stå stilla i släpet.

  Svara
 6. Cecilia

  Jag stör mig inte eg på något av sakerna i Birgittas lista, men en sak är inte med (tror jag) och det är folk som skrittar på spåret/stannar på spåret. Tack och lov förekommer det nästa bara på lägre nivå men ändå.

  Svara
 7. Renee Andersson

  Nu är jag ju ponnymamma o det värsta jag kan se är föräldrar som bråkar m sina barn på framridningen o vice versa, barn som rycker ponnyn i munnen resp spöar dem.. Ibland får t o m överdomaren gå in o styra upp det!! Detta vill inte jag se..

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>