Bloggare som inte svarar på frågor

En sak som jag har börjat irritera mig över är de som bloggar och som inte svarar på sina läsares frågor.

Nu fattar jag att man inte kan/ orkar/ hinner svara på ALLA kommentarer- det gör inte jag heller men om man får en DIREKT FRÅGA typ ”var har du köpt…..”, ”vilket märke är det på….”, ”tycker du att man kan…” så tycker jag att det är ganska respektlöst att inte svara.

Visst kan alla missa detta någon gång men jag tycker att det är väldigt vanligt på vissa bloggar och då undrar jag varför man tillåter kommentarer om man sedan inte vill ha en dialog med sina läsare?

För man kan ju ha en blogg utan möjlighet för läsarna att kommentera eller så kanske man borde gå ut med att man av olika anledningar  högst sannolikt INTE kommer att svara på inkomna frågor.

Nu har jag inte själv råkat ut för att MINA frågor inte blir besvarade och jag brukar sällan undra något i de kommentarer jag lämnar men jag tycker som sagt att det är lite taskigt att bara ignorera de som faktiskt bemödar sig med att skriva något till en.

13 kommentarer Skriv kommentar

  1. rackemarie

    Visst är det trevligt att få respons om man kommenterar och frågar. Håller helt med dig. Håller tummarna för att Kreon blir bra nu så att ni kan träna vidare. Vore skit om knäet fortsätter att ställa till det.

    Svara
    • Birgitta

      Hihi…DU är bra på att kommentera. Ser här att detta är din kommentar nummer 200 på min blogg :).

      Kanske en del som ställer frågor till bloggare räknar med att de troligen inte kommer att få något svar?

      Svara
      • rackemarie

        Oj, vad tjatig jag är 😉 Men nu är det så, Birgitta, att din blogg är ROLIG ATT KOMMENTERA PÅ 😀 Du bjuder in läsarna och du svarar på frågor 😀

        Svara
  2. Agata

    Det som irriterar mig mest är när dessa bloggare lägger upp femtioelva bilder på hästprylar sedan och vägrar svara när man vill ha reda på vart denna har hittat dessa.

    Svara
    • Birgitta

      Ja, det kan jag förstå. Det är väl det som är ”vitsen” med att lägga upp bilder på hästprylar- att läsare ska inspireras/ lockas att köpa dom?

      Svara
  3. Agata

    Oj min formulering var visst under all kritik men ja, du förstår nog va jag menar 🙂

    Svara
  4. Jenny

    Ja jag tycker det är ”lathet” att inte svara. De största bloggarna som tjänar multum på sina bloggar varje månad dom motiverar det med att det är så många som kommenterar och att man inte kan svara på alla för det hade tagit ”hela dagen”. Men tjänar man över 70.000:- i månaden på sin blogg kanske man borde se det som ett heltidsjobb…? Visst behöver man inte svara på kommentarer som ”vad söt din häst är” men som sagt, en direkt fråga borde väll gå an. Det finns mycket divalater bland de största bloggarna! 😉

    Svara
    • Birgitta

      Ha ha…ja, hade jag tjänat 70.000 i månaden på min blogg hade jag lovat att svara på hur många höstrån Kreon äter om dagen- jag hade gladeligen räknat dom :).

      Skämt å sido men får man 200 frågor om dagen så fattar jag att man inte orkar/ kan/ hinner svara men det är faktiskt inte ”storbloggare” jag åsyftar utan de som driver ganska normala hästbloggar även om de kanske råkar ha något fler läsare än genomsnittet.

      Visst är en del frågor väldigt barnsliga/ korkade och en del frågor skulle kanske kräva jättemycket eftertanke och stor tid att svara på men en enkel fråga som ”var har du köpt dina boots” eller ”hur gammal var din häst när du köpte honom” torde ju ta typ 5 sekunder att svara på.

      Svara
  5. CeciliaL

    Att folk inte svarar pa fragor som ’vilken ar din favoritfarg pa schabrak’ och annat barnsligt trams kan jag val iofs forsta, men vad jag vill veta ar: FINNS det (hast)bloggare som tjanar 70Kkr pa att blogga?!?!? :O :O Jag maste ha valt helt fel karriar har! 😀

    Svara
    • Dagge

      Tyra Sjöstedt på darios.se, eller nu heter den ju tyrashästar.se eller nåt, tjänar nog en hel del. Linn Olsson (hon som red i Scandinavium med Malin Baryard) och Nellie Berndsson (hon som bara är typ 12 år) drar nog in en hel del pengar via bloggen skulle jag tro

      Svara
  6. Madeleine

    Nyfiken fråga? På vad tjänar en bloggare pengar på.
    Annonser?
    Jag har aldrig sett annonsörer på din sida Birgitta.
    Eller ”köpta” inslag. Att bloggare får betalt i varor?

    Svara
    • Birgitta

      Jag kan för lite om detta för att kunna svara till 100 % men jag antar att en del bloggare får betalt för att promota vissa varor eller så får de betalt ”i grejer”.

      Jag hade annonser innan jag bytte blogadress (hade blogspot innan) och där kunde man med mina få läsare (ca 500 om dagen fn) tjäna typ 2 kronor i månaden eller nåt.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>