Veckan som gått

Ur hästhänseende, för detta är trots allt framför allt en hästblogg, var veckans höjdpunkt veterinärbesöket i onsdags som gjorde mig både förvånad och mycket glad.

Kreon visade ingen hälta alls och det var det som förvånade mig eftersom ”man” brukar behöva behandla om just bakknän och han hade ju bara vilat i 14 dagar.

Men jag protesterar inte- tvärtom!

Resten av veckan har ägnats åt våra numera sedvanliga skritturer och även om Kreon fortfarande inte skulle betraktas som varken snäll eller normal av de med sådana hästar som jag själv tidigare har ägt så går det framåt med våra mått mätt.

Saker som det förut krävdes enorma ansträngningar för att få Kreon att gå förbi tittar han inte ens på nu men fortfarande kommer det tjurigt beteende à la ”där ska jag inte gå- försök att tvinga mig om du kan” och då är det just det jag måste göra även om det inte alltid går på 2 sekunder.

Men men….så länge det går framåt så…

Och bara att kunna skritta utomhus den tredje veckan i rad nu tycker jag är stort för en så känslig häst- det är jag också glad för.

Gräshagedebut blev det i helgen och det värme mitt hjärta att se knäppisen beta lugnt- det är det jag saknar mest på vår i övrigt på många sätt perfekta anläggning; gräshage åt alla hästarna.

På bloggen har vi utbytt många kloka erfarenheter i veckan tycker jag- alltid lika roligt när ni engagerar er och tipsar och berättar.

Förhoppningsvis går vi mot en härlig sommar med mycket sol och värme men glöm inte att läsa och kommentera i alla fall- då blir jag glad :)!

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>