Dagens (ridklädsel)fråga

Idag tänkte jag fråga er hur ni ser ut när ni rider :), alltså vad ni har på er?

Spelar det ingen eller stor roll tycker ni? Kan ni lika gärna rida i jeans, mysbyxor eller ridbyxor eller ”måste” ni har på er vissa plagg?

Och samma sak med skor; går det lika bra med gympaskor, ridskor eller stövlar?

Tänker ni även på hur ni ser ut rent estetiskt så att säga, dvs försöker ni att matcha era kläder med varandra och/ eller hästens utrustning?

16 kommentarer Skriv kommentar

  1. Åsa T

    På tävling är vi matchade, röd jacka, rött schabrak. Hemma… Nää, men jag rider alltid med ridbyxor, utom på vintern då kan jag ha mjukisbyxor under mina fantastiska ridtermobyxor.(När jag rider ut) Tränar alltid i stövlar, rider jag ut har jag ridskor och shortchaps.. ALDRIG i jeans eller gympadojjor, det skulle verkligen kännas konstigt… Min dressyr-medryttare är alltid matchad! Hon säger att om hästen inte går bra, så kan man alltid stå stilla och se snygg ut. 😉

    Svara
  2. Titti

    Alltid ridbyxor och ridstövlar! Får skav bara av att tänka på jeans eller något annat! Matchar gärna! Någon gång får man ju vara snygg! Var till och med proper i stallet som tonåring när jag var punkare!!

    Svara
  3. Serafim

    Jag har alltid ridbyxor, stövlar eller ridskor med shortchaps. Försöker matcha något så när, men inte avgörande om jag rider ut i skogen. Träning och dylikt alltid ordning och reda samt hyfsat matchat. Vill inte ser FÖR matchad ut heller. Dvs allt i samma färg.. lindor, schabrak, ridbyxor osv.. blir lite för mycket enligt min mening. Däremot har jag helst allt läder i samma färg. Rider jag ut är inte det avgörande utan all utrustning ska fungera och fylla sin funktion. Just nu har jag en svart brösta när jag rider ut till Tobaccofärgad sadel.. men spelar ingen roll. Den passar hästen och sadeln ligger på plats även när vi klättrar vilket är avgörande.

    Svara
  4. Mandasliv

    Rider mest i ridskor men har ridstövlar ibland. Matchar aldrig, men har ridbyxor på mig oftast ibland har jag haft jeans också! Nej för mig som skogsmulle spelar de inte så stor roll faktiskt 🙂 Hästen går inte bättre för att allt är matchat från topp till tå!

    Svara
  5. Sandra

    Alltid ridbyxor och en fleecetröja och ridstövlar ( om jag har chaps så har jag det vid uteritt), ska jag träna för tränare försöker jag matcha både mig och hästen 🙂 Ridkläderna matchar men inte med hästen vid vardagsridning

    Svara
  6. rackemarie

    Håller helt med Åsa T:s dressyrmedryttare om att man kan alltid stå still och se snygg ut 😀
    Jag har ALLTID ridbyxor, ridstövlar och nästan alltid väst, gärna som matchar byxorna. Jag är lite ”slarvigare” med att matcha med hästens kläder. Å andra sidan har vi mycket lika färger på våra ”kläder”. Mycket mörkblått, brunt och beige. Kan sticka ut med någon färgglad piké såhär på sommaren 😉 Riktig dressyrtant he, he 😉

    Svara
  7. G

    Alltid ridbyxor, varvar ridstövlar/ridskor men som igår så glömde jag byta när jag hoppade upp och insåg att jag hade gympadojorna på.
    Var inte alls praktiskt…
    Tycker jag rider bättre om jag ser någorlunda ordningsam ut 😀

    Svara
  8. Madeleine

    Alltid ridbyxor(endast Pikeur) och stövlar. På sommaren en snygg piké tröja, vintern lammullströja eller flerce jacka.
    Hästen har alltid vitt scha brak.
    Ja inga större överraskningar eller sensationer.

    Svara
  9. Lena B

    Alltid ridbyxor och stövlar alt ridskor + skaft när jag rider. Försöker hålla oss hela och rena:-). På träning lite extra puts och finish på oss och prylarna. Tänker inte på att matcha mina och hästens ”kläder” men har nog å andra sidan inga färger som direkt sticker ut.

    Svara
  10. jannike

    Jag försöker se proper ut, det mesta av mina kläder går i brunt eller svart, har lite färgglimtar.
    Kan likväl rida i ridskor-ridskor med shortchaps eller ridstövlar. Gärna stövlarna vid träning.

    Svara
  11. Dagge

    Svarta eller vita schabrak, svarta benskydd, brun sadel, brunt träns, svarta königs, svarta, beiga eller grafit helskodda pikeur, svarta roecklhandskar, svart hjälm ( glömt märke), på överkroppen kan jag busa till det med något färgat ibland

    Svara
    • Dagge

      Hmm hälften försvann … skrev typ att med den basen + en vit häst så är man matchad vare sig man vill eller ej :-D.

      Svara
  12. Liv

    Just nu när jag är lite rund och go och inte rider är jag i stallet klädd som den höggravida jag är 🙂 Det vill säga så snyggt och bekvämt det går men givetvis matchande med hästens grimma och täcke 😉 Skämt å sido. Som inbiten dressyrnörd är (var) jag hysteriskt noggrann med matchning! Vem som helst på vår anläggning skulle kalla mig matchningsnörd. I princip alltid beiga ridbyxor, till exempel överdel i röd fleece, svart dunväst, svarta läderridstövlar, vitt schabrak, alltid fyra vita lindor. En annan klassiker är svarta ridbyxor, svart/vit-randig tröja, svarta stövlar och vitt på hästen. Matchning gäller både vid uteritt och givetvis träning. Har några andra färger i lindsamlingen men skulle dessa användas så passas de givetvis ihop till dess yttersta med mina kläder. Skulle för övrigt aldrig få för mig att rida i olika färger på läder heller. Vintertid matchar jag förstås även hästens ländtäcke (har fem-sex stycken i samlingen). Jag tror att det blir svårt att finna någon som är nördigare än jag vad anbelangar matchning faktiskt … En gång vände jag till exempel tillbaka till stallet då jag var på väg med hästen till ridhuset, enkom för att byta lindor. Det gjorde för ont i mitt matchningshjärta att rida med en färg på lindorna och en annan på tröjan (eller hur det var) 🙂 Slå den om ni kan 😀

    Svara
  13. Birgitta

    Själv vill jag inte gå så långt att jag påstår att man per automatik rider bättre för att man är snyggt klädd men KÄNNER man sig fin/ snygg så tycker i alla fall jag att det KAN återspegla sig i ridningen.

    Jag rider alltid i ridbyxor och ridstövlar i ridhuset och är oftast likadant klädd även vid uteritt förutom vintertid då jag har termobyxor utanpå byxorna.

    Kan hända att jag rider ut med ridskor men oftast inte.

    Jeans är obekväma och mysbyxor ser för trist ut tycker jag.

    Matchar inte egen klädsel med Kreons men försöker ha snygga tröjor som matchar ridbyxorna. Noppriga kläder är jag ALLERGISK mot, även i stallet- åker i soporna utan tvekan liksom sådant det är hål i.

    Föredrar mörkblått, brunt, rött vad gäller egen klädsel och vita schabrak och benskydd på hästen. Undviker själv vita plagg då de smutsas ner direkt och det ser så trist ut då.

    Har brunt träns, kandar och sadel.

    Svara
  14. Linda

    Jag rider alltid i ridbyxor och stövlar / ridskor & shortchaps! Skulle inte kunna tänka mig något annat. Försöker se så snygg ut som möjligt då jag upplever att jag rider bättre när jag inte ser ut som en slappis :p matchar gärna passpoal på schabrak o lindor, speciellt på träning 🙂 då måste man vara snygg!

    Svara
  15. JohannaB

    Jag rider ALLTID i ridstövlar, finns inte en möjlighet att jag klarar sitta på min häst ens på uteritt i ridskor. Dessutom alltid ridbyxor, skönast att rida i.
    Däremot matchar jag inte alls, hemma kan jag ha rätt sunkiga men sköna kläder och i ridhus riktiga ridkläder men sällan färgmatchat. På träning försöker jag matcha och ha lite snyggare kläder men det händer att en för stor t-shirt råkar åka på träning ibland istället för de snygga piké tröjorna 😉

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>