Fredag- bra dag

Idag red jag samma runda som igår och travade på samma ställe- en nerlagd banvall där underlaget är lagom mjukt tycker jag.

Tog även en 100-meters galopp och Kreon gjorde som han brukar- galopperade så samlat och fint.

Kreon känns över huvud taget jättefin att rida (det man nu kan känna av att rida rakt fram utomhus) men jag tyckte å andra sidan inte att han kändes halt innan jag åkte med honom till veterinären heller så jag kan inte påstå att jag nu känner någon egentlig skillnad.

Fick räkningen för det första veterinärbesöket då Kreon blev sprutad i knät samt återbesöket då vi bara longerade och böjde och min del att betala för dessa 2 besök landade på ca 2000:–, absolut överkomligt tycker jag.

Jag har DINA som försäkringsbolag och har hittills varit mycket nöjd med både premien som var MYCKET billigare än de bolag jag jämförde med och bemötandet.

Kreon är försäkrad för 80+ 40 tusen samt har utökad veterinärvård som även ersätter medicin och detta kostar mig ca 1200:–/ månad.

Ett bolag jag ringde (minns inte vilket faktiskt) ville ha ca 25000:– om året för samma försäkring så valet var ganska enkelt.

9 kommentarer Skriv kommentar

 1. MandaS. Med travhästen i hjärtat

  Har Agria på min, funkat kanon hela tiden 🙂 Dock har hon bara behövt uppsöka klinik 2 gånger då de var pga av fång. Hade tänkt och försäkra katten men inte kommit tillskott och så var jag iväg med honom igår pga av att vi misstänker att han har nått virus i kroppen, 2500 :- kronor för prover och undersökning! Jippi säger plånboken 😉

  Svara
 2. jannike

  Är i fart med att leta upp ett annat försäkringsbolag åt min häst då jag vill bättra på villkoren men minska självrisken, du har inga tips?

  Svara
  • Birgitta

   Jo, DINA försäkringar som jag själv har.
   Till hästen har de bra villkor, till min hund och bil var det i inte lönt att byta från Agria respektive Länsförsäkringar .

   Svara
 3. rackemarie

  Lite lurigt att flytta försäkringar. Vi har mycket samlat i ett försäkringsbolag och flyttar man tex hästförsäkringarna kanske det påverkar de andra försäkringspremierna. Vad har du för självrisk? Har du någon rörlig del utöver det? Både Agria och IF som vi har försäkringar i har ju en rörlig del på 20% (tror jag det är) och det gillar jag INTE 🙁

  Svara
  • Birgitta

   Tror självrisken är 1800 och även jag betalar 20 % i rörlig del utöver det. Det kan bli mycket av de 20 %-en men jag vet inget bolag som ersätter allt numera.

   På den tiden mitt sto Décima buköppnades för 60.000:– ersattes allt utom fast självrisk. DET var otroligt skönt.

   Att få medicin ersatt är också bra- det finns en hel del mediciner som snabbt kan kosta flera tusen.

   Svara
 4. Anna-Kajsa

  Olika försäkringsbolag ser olika på en del hästraser, vi har alltså våra hästar i olika bolag beroende på ras. Lusitano är störst skillnad.

  Svara
  • Birgitta

   Jag vill minnas att det var något liknande med Kreon som ju inte är ett svensk halvblod utan är registrerad som danskt varmblod.

   Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>