Dagens (tränar och tränings)fråga

Idag tycker jag att vi ska diskutera TRÄNINGAR.

Hur ofta tränar du för tränare?

Vad kostar det?

Kommer tränaren till dig eller kör du till tränaren?

Skulle du vilja träna oftare än vad du gör eller känns det lagom med den frekvens du har idag och OM du skulle vilja tränare oftare-  vad hindrar dig?

Själv har jag alltid tränat minst en gång i veckan och ibland till och med två- jag tycker att det är jätteroligt!

Hade jag haft råd hade jag tränat ännu oftare, nu är det dels pengarna men delvis också ”böket” med att köra iväg flera gånger i veckan som gör att jag avstår.

Vanligtvis tränar jag ju för Christina en gång i veckan (kostar 350:-) och då kommer hon till vår anläggning vilket är mycket praktiskt och tidsbesparande, särskilt vintertid.

Utöver detta brukar jag köra Kreon till X en gång i veckan (kostar 450:-) vilket tar ca 25 minuter enkel resa.

Hade Christina kommit till vår anläggning ytterligare en gång i veckan hade jag nog tränat då också men att köra iväg en gång till på vardagkvällar tycker jag blir för omständligt faktiskt- särskilt då det inte ”behövs” utan mer skulle vara för att jag tycker att det är roligt.

13 kommentarer Skriv kommentar

  1. Mandasliv

    Nej numera tränar jag inte för tränare,kanske om jag hade haft en yngre häst som tyckte de var roligt att komma ut och ”lufta” sig utan för gården. Min nuvarande ponny blir endast stressad och då känns de som bortkastade pengar.vi har ju heller inga ambitioner att tävla så:) Men ridit för en del duktiga tränare genom åren 🙂

    Svara
  2. Anna-Kajsa

    Med Am har jag ridit en gång i veckan, en vardagkväll. Jag har fyra mil till tränaren, och det kostar 400 kr. Med Hugo tycker vi det blir för mycket med en gång i veckan, så för honom får det bli varannan till var tredje vecka – samma tränare förstås. Sen händer det att jag hänger med och tränar WE för portugisisk tränare. Då kör vi 12 mil enkel resa och betalar rätt mycket mer… Det blir ungefär en helg varannan månad, mer sällan om man av någon anledning missar en helg förstås. Maken åker då för det mesta både lördag och söndag, jag brukar bara rida ena dagen.
    Innan jag flyttade hit hade jag ett system för förra tränaren där jag tränade tre dagar varannan vecka, och ingen varannan. Det blev alltså sex träningar i månaden. Träningarna låg ibland varannan dag, ibland två i rad, en uppehåll och sen den tredje. Det var ett rätt bra system – man kom rätt långt på de tre träningarna, sen hade man en vecka på sig att jobba hemma.

    Svara
  3. Sandra A W

    Jag tränar ofta två ggr per vecka det kostar 400+330 vi åker dit.
    Jag tränar terräng varannan vecka d kostar 210 eller 300 beroende på vem. Vi åker dit. Sen hopptränar jag varannan vecka hemma kostar 75.
    Jag skulle gärna träna mer men våra föräldrar offrar redan så.mycket på oss 🙂

    Svara
  4. Hedwiginnan

    När vi är fullt igång tränar jag två gånger i veckan. En gång dressyr och en gång hoppning. Eftersom vi egentligen är ett dressyrekipage hoppar vi inte så högt (70-80 cm) utan det handlar mest bara om gymnastikhoppning.

    Svara
  5. Sandra

    Tränar 1 gg/vecka hemma, kostar 200 kr. När plånboken tillåter så åker jag på helgkurs och rider då två dagar, à 550 kr lektion. Det som begränsar mig är ekonomin, studerar på universitet, annars hade jag gärna åkt till den dyra tränaren varje vecka.

    Svara
  6. Frida

    Tränar 1gång/vecka kostar 250:- och jag kör dit. Har väl tio minuters bilfärd till tränaren. Det som hindrar är tiden och pengarna. Jobbar kväll alla dagar utom två varav en är träningskväll och den andra kvällen är transporten upptagen. Min tränare har bara lektion kvällstid. Hade jag kunnat få till en tid till typ varannan vecka hade jag haft råd med det men just nu funkar det inte tidsmässigt. Har inga problem med att köra, bor på landet med endast ridbana hemma så på vintern kör jag ändå 3-6 dagar i veckan så är van vid det och tycker inte att det är jobbigt. Ibland kör jag oftare även på sommaren om ridbanan är för dammig. Får en lektion på jobbets hästar i veckan också och det är ju på arbetstid så det är väldigt billigt och bra 🙂

    Svara
      • Frida

        Jobbar som ridlärare! Körningen är en vanesak har alltid haft det så utom i korta perioder när man stått uppstallad.

        Svara
  7. Cristel

    Jag tränar (sen väldigt nyligen) hoppning hemma varannan vecka. Kostar 150. Jag vill gärna träna dressyr också lite regelbundet men vi är dåliga på att få till tider min stallkompis och jag.
    Jag har det så lyxigt att jag har en ridinstruktör till stallcef och en dressyrdomare till stallkompis. Alla träningar blir hemma.

    Svara
  8. rackemarie

    Försöker träna en gång i veckan, blir på helgen oftast. Kostar 200 kr/gång. Är hemma. Skulle vara kul att träna för någon annan också. Tidigare kom A-tränare till vårt ridhus en gång i månaden. Hoppade in som reserv några gånger.

    Svara
  9. Prick

    Tränar hoppning varje vecka 350, åker ca 7 mil enkel väg. Dressyr för sällan 300, åker ca 1 mil. Terräng under säsong 400 olika avstånd 3-9 mil ca.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>