Fredag- jakten har börjat

Jag har under veckans gång lagt ut lite krokar och också fått in en hel del tips på hästar till salu från alla möjliga håll och kanter.

Tex tipsade bloggläsaren Dagge om en häst som såg jättetrevlig ut men då jag ringde var den tyvärr såld.

Några facebook-kontakter har också lett till samtal om olika saluhästar och nu ska jag sätta mig och titta på lite filmer samt förhoppningsvis också börja åka ut för att titta på IRL-djur :).

På tal om filmer vidhåller jag det jag länge hävdat: man ska vara försiktig med att döma utifrån det man ser på Youtube, framför allt om filmkvalitén inte är den bästa.

Jag har sett hästar som både sett ut att ha en  meter kort rygg och de som man kan tro att ett helt Lucia-tåg skulle få plats på för att se fullständigt normala ut när man tittar på stillbilder.

Även hästens gång kan bli konstig på film, hackig och hastig tex så ja, man får nog ta allt med en nypa salt.

Men visst är det bra med film oavsett- man har ändå möjlighet att sortera bort hästar som absolut inte är intressanta.

Annars hoppas jag som tidigare nämnts på att helst hitta någon häst via kontakter- det skulle kännas tryggare på något vis och folk som känner mig vet ju också bättre vad det är för en häst jag skulle passa ihop med och hur min ridning lämpar sig på en viss häst.

Imorgon tänkte jag åka ut till ”mitt”  stall där jag inte varit sedan i måndags- jag har saknat det!

2 kommentarer Skriv kommentar

 1. Anna A

  Åh, vad jag känner igen alltihop! Vill hitta häst genom kontakter, har inte varit i stallet sedan söndag kväll, OCH har nästan mer stallabstinens än hästabstinens. Nya, snälla, begåvade hästar till oss, snabbt fort och lätt (billigt gjorde inte ont heller ;-)).

  Svara
  • Birgitta

   Ja, jag tillhör ju dom som inte tycker att det är särskilt roligt att leta häst- det finns för mycket ”skräp” som döljs bakom fagra ord och ibland har jag inte ens velat sitta upp på hästar jag åkt för att titta på.

   Att jag ska hitta en billig häst har jag redan bockat av som osannolikt- man får oftast det man betalar för och jag ORKAR inte börja om med en ny unghäst IGEN då faktiskt alla hästar jag köpt varit antingen helt råa eller i vart fall näst intill outbildade.

   Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>