Lite kul med IP-adresser

Noterade nyligen roat att någon under ganska många månader kommenterat på min blogg under 4 (!) olika kvinno-namn men från samma IP-adress.

Och alla inläggen har exakt samma vuxna språkbruk och är skrivna likadant (lite ”vasst”) så ja…jag är tämligen övertygad om att det inte är några fyrlingar som använder samma dator:).

För min del får ni för övrigt kalla er vad ni vill fast helst inte ”Anonym” då det kan bli 14 olika med detta namn men JAG tycker att det är roligare när man liksom känner igen skribenten och kan relatera lite till vem den är sedan tidigare.

Men man gör absolut som man vill….och behöver dessutom VERKLIGEN inte fortsätta att läsa om man stör sig på en hel del som jag skriver om. Bara ett tips!

8 kommentarer Skriv kommentar

 1. My

  Lika lätt som det skulle vara att lista ut vilka som äger hästarna du provrider om du skrev ”för mycket”, lika lätt är det att se sådana här samband på nätet. Konstigt att inte folk förstår det? 🙂

  Jag tycker du hanterar bloggandet på ett bra sätt, och är imponerad att du klarar av även tråk-kommentarer på ett bra sätt! Själv har jag jättesvårt för sådant och tar det som kritik även om det absolut inte är rättfärdigat 🙁 Har väl med självförtroende att göra 😉

  Svara
  • Birgitta

   Jag tycker oftast att läsare som tror att de ska knäppa mig på näsan faller på eget grepp. De gör liksom bara bort sig själva…

   Svara
 2. Liv

  Folk är helt otroligt korkade och ibland blir man nästan imponerad över vad vissa tänker (eller host inte tänker) med 🙂

  Svara
 3. rackemarie

  Ha, ha…jag är precis tvärtom, tror jag. Samma rackemarie, men kanske olika IP-adresser. Men har alla enheter i ett hushåll olika om man delar på bredbandet?

  Svara
  • Cecilia

   Det är brandväggen som ger IP adressen. Inte själva datorn/telefonen etc. Så om man tex jobbar på samma företag (typ Volvo, eller varför inte landstinget :)) så är sannolikheten stor att flera användare äntrar nätet med samma IP adress. Känns väl som sådär stor chans att någon skall ha 10 olika alias och sitta och hacka skit på Birgitta? Get a life liksom 🙂

   Själv har jag dock olika mailadresser på olika forum/bloggar (ibland blir det fler på samma beroende vad som är förinlagt på telefon/dator) men det är mer för att ”sprida riskerna” med att sidan skulle bli hackad och mitt lösenord skulle bli kapat *nätparanoid*.

   Svara
   • Birgitta

    Fast jag tror faktiskt att sannolikheten är långt mindre att 4 personer på samma arbetsplats läser just min lilla blogg och använder exakt samma språk och ton än att det handlar om en och samma människa. Och så mycket elakheter som jag har läst på nätet så är jag i sak inte det minsta förvånad.

    Svara
    • Cecilia

     Du kanske har rätt, vad vet jag? Å andra sidan jobbar nästan 10 000 personer i region Skåne för exempel och tusentals av dom har samma IP adress ut mot nätet. Att du ibland är lite kontroversiell har väl säkert retat mer än en person någon gång? I hästvärlden i Skåne är väl din blogg ganska känd så jag tycker inte att det är så himla osannolikt att det sitter 4 uppretade sjuksköterskor någonstans i regionen och avreagerar sig via datorn på jobbet, skämt å sido men det är knappast osannolikt 😉

     Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>