Måndag- Zack och jag diskuterar

Även idag blev det ett lite kortare dressyrpass på egen hand- jag ville känna lite på var vi står inför morgondagens träning för Christina utan att för den sakens skull köra helt slut på det lilla djuret- han är ju ändå i en ny miljö och med en ny ryttare på ryggen.

I traven var vi tämligen överens om hur saker och ting skulle vara- jag red mest runt på stora volter och gjorde några skänkelvikningar som kändes bra så jag gick ganska snabbt över till galoppen där vi fortsatte gårdagens diskussion:

Jag: du grabben….var snäll och håll kvar huvudet där det var i traven tack.

Zack: men jag VILL inte!

Jag: och? Jag trodde att det var JAG som betalade denna månadens stallhyra men förlåt mig…var det kanske DU trots allt?

Zack:  nää…men okej då….jag gör väl som du vill men kan vi i alla fall göra en deal?

Jag: och det skulle vara?

Zack: om du kanske kan hjälpa mig lite genom att hålla om med skänklarna och inte bara låta dom dingla omkring och dessutom låter mig springa på lite mer än i den där fis-galoppen du verkar vara van vid så ska jag göra så gott jag kan, okej?

Jag: vi provar!

Och hej vad fint det gick!

Passet avslutades med att jag galopperade i lätt sits, nästan som i fornstora hoppryttar-dagar, Zack gick fint på tygeln och nästan så samlat som jag ville  även om han pustade och stånkade en del och jag berömde mycket.

En verkligt go häst och så snäll så snäll…hittills i alla fall :)!

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>