Tisdag- nyförälskad!

Ja, idag var det äntligen dags för Christina-träning- det var ju ungefär 2 månader sedan sist och hade jag inte fått låna Zack så vete tusan NÄR det hade varit dags nästa gång.

Jag såg mycket fram emot träningen och blev verkligen inte besviken- tvärtom!

Åhhh så roligt det var och åhhh så duktig Zack var!

Jag var faktiskt helt lyrisk och även Christina ansåg att han är en väldigt fin häst för mig att underhålla min ridning på även om det kommer att ske på något lägre nivå än jag var på med Kreon.

Jag vet så klart inte hur Zack känner men själv befinner jag mig i ett nyförälskelsestadie- ni vet så där så att man tycker att varje ridpass är bättre än det föregående och man är nästan överdrivet nöjd med allt. Ja, så känner Birgitta 12 år i alla fall :).

Galoppen var ungefär 500 % bättre än igår, jag kunde galoppera mycket mer samlat med Zack i en god form utan att behöva påminna honom om detta hela tiden.

Traven kändes lika fin som de andra dagarna, skänkelvikningarna var bra.

Vi försökte oss till och med på förvänd galopp idag och det var absolut godkänt.

Där jag har upplevt den största ”spjärnigheten” tidigare, i övergångarna från både trav till galopp för att inte tala om från skritt till galopp (hej huvudet rakt upp  i vädret) finns det fortfarande jobb kvar men också där var framstegen stora bara sedan gårdagen.

Åhhh vad roligt det är att jobba med en så medgörlig häst som liksom försöker rätta sig direkt och som dessutom har, enligt mig, en helt perfekt och lagom bjudning.

Jag behövde inte gå på honom med skänklarna det minsta, han är helt självgående i traven i alla fall  (galoppens bärighet jobbar vi ju med)  och blev stundtals till och med…tja…het är väl kanske att ta för stora ord i munnen men lite ”eldigare” än vanligt utan att det på något sätt störde eller inte gick att påverka.

Så- supernöjd ryttare och dito tränare och jag hoppas att även Zack kände sig duktig och förstod hur nöjd jag var med honom!

KÄÄÄÄÄÄR!!!!!!! (Hur gör man hjärtan på bloggen undrar Birgitta 6 år????)

5 kommentarer Skriv kommentar

    • Birgitta

      Det jag vet är att han har tävlat lätta klasser i hoppning och dressyr samt även startat någon distans-klass.

      Han är efter Bourbon.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>