Lördag- det snälla djuret

Idag red jag och Zack i precis lagom sommarväder, soligt men med fläktande vindar.

Efter 2 dagars dressyrande fick den rödhårige gossen gå i en något generösare ram, dock fortfarande i form vilket den pålagda gramanen såg till att upprätthålla.

Jag ville kunna galoppera ute på tygeln men lugnt, i harmoni och utan dragkamp och så blev det också.

Vi har på både denna ute-turen och den föregående råkat ut för saker som Kreon högst troligt inte bara hade protesterat högljutt åt utan rent ut sagt vägrat att gå i närheten av; i onsdags en gigantisk brasa i en hage (en hobbybonde som eldade gud vet vad och där lågorna stod höga i vinden) och idag en annan trädgårdsarbetare som klippte häcken precis där vi var tvungna att passera med typ 1 meter tillgodo på häcksaxen.

Nu ska det sägas att även Zack tittade på elden och ärligt talat hade jag trott att han var lobotomerad annars  men häcksaxen hade han inga åsikter kring utan gick bara förbi.

Det är verkligen både skönt och tidsbesparande 🙂 att ha en häst som bara går och inte ställer frågan ”ska vi verkligen….” heeeela tiden och vi kom långt på den timme vi var ute.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>