Hastiga prissänkningar och orealistiska priser

Nu när jag letar häst noterar jag förvånat (eller inte…) hur snabbt en del hästar ”rasar” i pris.

Bara denna veckan hittade jag en häst som kom ut på annons för 50.000 för att redan dagen därpå (!) kosta 45.000.

En annan häst annonserades ut för 600.000 (!), kostade dagen därpå 500.000 och nu, några dagar senare kostar den 450.000.

Så det där med att pruta- det ska man VERKLIGEN inte dra sig för då det känns som att en del liksom ”försöker” med ett pris som de sedan är villiga (eller tvungna?) att rucka på bara dagar därefter.

Över huvud taget följer prissättningen på hästar ingen som helst logik mer än att de som lämnar hästar till försäljning verkar ”behöva” få igen det som de lagt ut på denna service vare sig hästen är realistiskt prissatt eller ej.

3 kommentarer Skriv kommentar

  1. Jeanette

    De hästar som sjunker snabbt i pris brukar sällan vara värda ”orginal priset”. Dessutom tror jag knappast att hästar som kostar upp emot en halv mille och mer hittar köpare på blocket… 😛

    Svara
  2. CeciliaL

    Det var litet det jag menade när jag tyckte du skulle provrida den där 200 000kronors hästen – priser är liksom ALDRIG set in stone, vad säljaren än skriver i annonsen – det är väl klart att de vill att du ska tro att det inte är prutbart. Fast det är klart att det beror på HUR mycket man skulle behöva pruta – vet inte vad din budget är förstås, så om du skulle behöva få ner priset med 50% är det ju inte så stor idé.

    Svara
    • Birgitta

      I sak drar jag mig verkligen inte för att pruta- har gjort det massvis av gånger och tjänat en del på det genom åren.

      Men i just detta fallet kan man på hemsidan läsa att säljaren REDAN sänkt priset från 250 till 200 tusen och därför menar att det inte är prutbart. Jag skulle nog inte ha mage att ringa och kolla om det ÄNDÅ var OK att komma och titta fast jag bara kan ge 150 tusen- därtill är skillnaden liksom för stor tycker jag.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>