Mera söndag: mycket bra och mycket dåligt

Om vi ska börja med det ”bra-iga”: dagens ridpass!

Zack fick ett kort men intensivt konditionspass på gräsbanan; han fick galoppera lääääänge i lite vidare ram än dressyrramen men jag var ändå noga med att han skulle gå på benen och inte på bogarna :).

Inte gräva ner sig och bli tung i handen bara för att ramen utvidgades utan som sagt gå med näsan uppe, lätt i handen.

Jag gjorde några galoppfattningar i slutet som kändes mer samlade än förr och var nöjd med vårt jobb efter det.

Inte alls nöjd var jag däremot när jag provred en häst sent på eftermiddagen.

Man är så klart olika och resonerar olika men JAG hade till att börja med inte släppt en häst som jag hade på annons på bete.

Nu hade den ridits i en vecka och beskrevs i både annons och av säljaren/uppfödaren som mycket snäll.

Tja…snäll var den säkert med sin ägare men så fort jag satte mig i sadeln vägrade den ATT GÅ!?!?!?!

Ja, skrittade gjorde den motvilligt men att få den att trava var så gott som omöjligt (!!!) och då ska det sägas att jag hade långa sporrar, smackade på den och släppte tyglarna helt så den kan knappast ha känt sig ”inspärrad”.

Nej, detta djur hoppade jag av efter max 3-4 minuter och sa ärligt att jag sökte en mer SJÄLVGÅENDE häst.

Med tanke på hästens storlek (175 cm) anser jag att det är ÄNNU viktigare att den går av sig själv oaktat om den var betestrött, otränad, ovan vid andra ryttare eller vad som nu inte passade denna häst för annars orkar man med mina 167 cm inte rida ihop så mycket massa.

Ett minus i sammanhanget som jag måste nämna var att hästen visades iförd graman.

Som ni har förstått är jag i sak inte alls motståndare till detta HJÄLPMEDEL som rätt använt kan skona både häst och ryttare från diverse dragkamper men ska man visa en häst för försäljning ska man, tycker jag, inte ha på graman (denna häst var 6 år gammal).

Nåväl…nu har jag avverkat ännu en häst som jag på pappret var mycket intresserad av och nu har jag inga fler på lager höll jag på att säga.

Jag ska ringa en kvinna som jag tävlat mot sedan ungdomen imorgon tänkte jag- hon hade nog 2-3 hästar som kunde passa mailade hon så vi får väl se.

Annars tror jag tyvärr att det lär vara ganska dött på hästsäljarfronten under Falsterbo- många verkar vara där hela veckan och vill nog inte bli ”störda”?

bild(79)

Rejält svettigt blev det idag….

bild(80)

…så det var skönt att få bada!

3 kommentarer Skriv kommentar

  1. Sara P

    Kan intyga att hela hästsverige (läs häst-skåne) står stilla under Falsterbo-veckan. På den tiden jag bodde uppe i norr tänkte jag passa på att titta på hästar under den veckan när jag liks var i Skåne. Det var helt, absolut, stört, omöjligt – ALLA var ju på Falsterbo!

    Svara
  2. rackemarie

    Kanske dags att utvidga sökzonen lite. Ibland får jag för mig att Skåne är lite överreklamerat vad det gäller att hitta hästar. Kanske dyrare också? Du får ta med maken och fara land och rike runt i husvagn och leta häst HELA semestern 😉

    Svara
    • Birgitta

      Jag tittar i ”Södra Sverige” och inte enbart i Skåne men det går inte att komma ifrån att det är här det finns absolut mest hästar till salu.

      Dessutom är det här jag har flest kontakter.

      Vad gäller husvagnssemester med maken kan jag nog tveklöst säga att det inte finns på världskartan vare sig vi skulle leta häst eller ej.

      Husvagn är liksom inte alls vår grej och att be maken att ”förstöra” sin semester genom hästletande- nej, helt uteslutet.

      Dels är maken totalt ointresserad av hästar och dels reser han så mycket i tjänsten att det sista han vill på sin semester är att sitta i bilen och kuska Sverige runt vilket jag har all förståelse för.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>