Söndag- ny provridning

Efter lite stalljour på morgonen begav jag mig på en provridning ca 10 mil från mig, jäääättelångt i min bortskämda värld där allt finns så nära (kan knappt fatta att jag åkte typ 35 mil för att köpa Archie en gång i tiden).

Vad gäller denna häst var jag mest tveksam kring priset som låg något över min limit men efter att ha provridit behöver jag nog inte fundera över om jag ska få använda mina prutar-talanger eller ej.

Hästen var för dagen tjurig med både mig och visaren på ryggen- den körde upp skallen i vädret och blev som en vägg att hålla i i det ena varvet.

Detta tycker jag förvisso inte är sååå konstigt på en unghäst (5) men jag känner ändå att jag, likt en dressyrdomare måste döma det jag ser för dagen.

Absolut kan en unghäst ändra sig otroligt från den ena dagen till den andra men för ett så pass högt pris som denna hästens ägare ville ha så nej- då duger det inte att springa med skallen i vädret på detta vis. Hade den kostat hälften så hade jag kunnat tänka mig att återkomma men nu ska hästen dessutom på bete så jag känner att jag bockar av den från min lista.

Om några timmar är det dags för nästa objekt och innan dess ska Zackman ridas.

5 kommentarer Skriv kommentar

  1. Agnes

    Kul att du delar med dig lite av dina provridningar, då jag aldrig riktigt har fått uppleva det själv. Lycka till med hästletandet! Kul att du har hittat en häst som du är nöjd med och kan rida under tiden. 🙂

    Svara
  2. Anonym

    Jaadu, det där med avstånd…….bra att du vet att du är bortskämd!
    Vi reste två gånger för att titta/provrida på pållens mamma. 100 mil enkel väg…
    10 mil är för mig nästgårds.
    Men det är ju TOPPEN att det finns så mycket att välja på att du inte behöver ta dig längre bort.

    Härligt också att du har Zack att återkomma till, så att du inte köper häst av ren abstinens – inte för att jag tror att du är den typen, men i alla fall.

    Svara
    • Birgitta

      Hi hi…det förstod jag så fort du skrev 100 mil enkel väg. Då hade vi skåningar varit långt nere i Europa :)!

      Och visst är det superskönt att ha Zack att hålla igång ridningen på så man inte är helt ”lost” när man ska provrida hästar. Dessutom passar han mig bra tycker jag.

      Svara
  3. Stilla

    Efter en månads frånvaro kan jag bara beklaga din förlust av din fina häst. Och än en sista gång ett konstigt sammanträffande för även min blev opererad av Palle för några år sedan.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>