Veckan som gått

Fokus under den gångna veckan har på hästfronten varit dels hästletande och dels att bekanta mig med min lånehäst Zack.

Om vi ska börja med den sistnämnde så är jag verkligen otroligt tacksam över att ha fått möjlighet att ha honom ”hemma” under denna månaden.

Dels tycker jag att han passar mig i största allmänhet men jag är också glad över att kunna hålla igång ridningen så att jag har något att sysselsätta mig med och dessutom inte är helt otränad när jag ska provrida andras hästar.

Redan i tisdags avverkade vi den första träningen för Christina och det var jättekul att vara ”på banan” igen.

Målet under denna månad med Zack är inget högtflygande- jag kommer att arbeta med sådant som de flesta hästar behöver påminnas om då och då- mycket grundarbete med form, bärighet och övergångar.

En månad går väldigt fort och jag tänker inte börja med något som tar tid att befästa (byten tex) eller som kräver långvarig styrke-uppbyggnad- vi ska ju dessutom ha KUL under tiden och inte bara ”slita”.

Om vi går över på hästletandet så går det väl inte så bra sett till att jag inte har hittat så många hästar att provrida och att de jag HAR ridit har varit ointressanta för mig.

Hittills har jag tittat på 7 hästar på 4 olika ställen och förhoppningsvis hittar jag snart nya objekt.

Jag är så klart ledsen över det faktum att jag knappast kommer att hitta en häst på Kreons nivå (startklar för MSV B) som inte är ”för gammal” men det är bara att kavla upp ärmarna med en ny, mer outbildad förmåga som i alla fall ska vara snällare än han på tävlingsbanan kan man hoppas :).

Om jag ska säga några ord om det bästa djuret också- min älskade Soya så blev hon friskförklarad från sin lunginflammation i måndags och började löpa i tisdags.

Nu promenerar vi som vanligt utan restriktioner och det är mycket skönt; koppel har aldrig varit min grej.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>