Den lilla hästvärlden vid hästköp

Jag vet inte hur många gånger jag har poängterat hur litet häst-Sverige är enligt mig, ibland känns det banne mig som att ”alla känner alla”.

Det har jag haft stor nytta av hittills i mitt hästletande.

Exempelvis har jag en bloggläsare som letade häst för över 1 år sedan och flera av de hästar som hon ringde/ tittade på då är fortfarande till salu. Vi har många diskussioner över mailen kan ni tro.

Nyligen såg jag en annons som verkligen eldade upp mig- jag var på väg att hoppa in i bilen direkt :)…..tills en annan vän berättade att hon sett hästen flera gånger IRL och avrådde mig från köp av olika anledningar.

Det är  ju till syvende och sist JAG som ska både gilla och KÖPA häst men det är verkligen inte fel att kunna dra nytta av sina kontakter och slippa resa omkring hur mycket som helst eller ens slösa sin tid på att ringa/ maila säljare som minsann inte alltid är så lätta att få tag på.

Och andras input är oavsett vilket alltid bra att ta med sig, även om man inte alltid tycker lika.

Annars står det tämligen stilla på hästletarfronten just nu- har inga inbokade visningar i alla fall och väntar på någon film. Det är tyvärr allt.

Jag GISSAR att det kommer att lossna mycket i höst när om inte annat betena sinar och en del inser att ”oj…jag har fler hästar än boxplatser”.

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Madeleine

    Att en häst varit till salu länge behöver inte betyda att den är dålig på något sätt.
    Den kan vara övervärderad av säljaren som inser att priset måste sänkas för att anpassas till marknaden.

    Svara
    • Birgitta

      Så är det säkert i väldigt många fall. En häst som jag var och tittade på nyligen kostade ca 40.000 MER för ett år sedan och borde, om den hade utbildats egentligen kostat mer och inte mindre idag om den hade varit rätt prissatt OCH tränad.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>