Piskande svans- nej tack!

Det är ”lustigt” det där- hur vissa saker kommer att påverka en.

Numera noterar jag DIREKT om en häst går med piskande svans och känner genast ”nej tack”.

Denna känsla finns det bara en anledning till och den stavas Kreon- den piskande svansen var ju hans signum när han var mycket missbelåten med något och den förebådade för det mesta mer eller mindre otäcka ”cirkuskonster”.

Tack och lov behövde jag inte uppleva arg-svansen vid särskilt många tillfällen på hemmaplan, den hände några gånger när jag hade haft honom i knappt 1 år och då var det inte kul kan jag säga.

På tävling såg man svansen fara omkring oftare även om den också där lugnade ner sig med tiden.

Men som sagt; jag får numera rysningar bara jag ser en häst som går och slår med svansen även om det så klart inte behöver betyda något negativt vad gäller just DEN hästen.

Några saluhästar jag sett på film har verkat ha väldigt svårt för att bara låta svansen hänga rakt ner som jag vill och det har liksom fått mig negativt inställd bara av den anledningen.  Men är hästen tillräckligt fin så lär jag strunta i svansen :), det tror jag nog!

5 kommentarer Skriv kommentar

  1. L

    Det känns klokt! Jag skulle inte heller köpa en häst med piskande svans, det känns helt klart som ett tecken på att hästen är irriterad på något, och jag vill inte rida på en irriterad häst, om det är flugor ute kanske.. Sen påverkar väl det även helhetsintrycket på tävling.. Svansen tycker jag ska hänga fint och avslappnat och rakt såklart 🙂

    Svara
    • Birgitta

      Såg en video på en häst som vann en LB på över 70 % trots enligt mig ganska mycket piskande svans så det behöver ju inte tyda på att hästen är störd men MIG störde det (men uppenbarligen inte den domaren 🙂 ).

      Svara
  2. Jenny

    Min häst är otroligt irriterad på skänkeln ibland och då far svansen som en pisksnärt – men eftersom jag vet att han kan vara värre (stanna och vägra gå och istället sparka mot skänkeln) så känns det som en utveckling i rätt riktning. Men visst, det är ju inte bra.

    Svara
  3. Mandas

    Jag anser att när hästen piskar med svansen under arbete är den missnöjd med något. De ser väldigt illa ut i mina ögon. Men alla är vi olika 🙂

    Svara
  4. Sofia M

    Jag gillar inte heller piskande svansar. Har sett en del dressyrhästar som nästan ”svajar” med svansen när dom rör sig. Ser inte argt ut, tvärt om.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>