Uppdatering: fina men ändå ratade

För de intresserade tänkte jag berätta liiite men inte för detaljerat så att de går att känna igen 🙂 om de hästar jag hittills ”hittat”  och som jag har tyckt har varit FINA antingen IRL eller ”på pappret” men som jag ändå har valt att bocka av från min lista:

1. Urgullig och vacker häst men tyvärr dels bara 4 år och framför allt bara 162 cm och väldigt (för) nätt i kroppen. Man ska enligt mig aldrig köpa en häst som man HOPPAS ska bli större för detta vet man verkligen inte (även om alla unghästar jag köpt har växt som ogräs…vad GÖR jag med dom?!?!?).

2. Superfin häst som dock redan varit behandlad 2 ggr trots att den bara är 5 år och aldrig tävlad (borde med andra ord inte vara sönderriden).

3. På video flott och rörlig häst som dock säljs av person som figurerat i tv (Kalla fakta eller uppdrag granskning) som oseriös.

4. På pappret lämplig häst men för dyr där jag ändå valde att förhöra mig om priset var förhandlingsbart vilket det inte var.

Sedan har jag tittat på vissa hästar IRL och ännu fler på film men som inte alls varit lika fina som dessa ovan.

Eventuellt åker jag och tittar på en FUX (!) om ett tag, den verkar också fin men där vill jag först be en av mina ”kontakter” att undersöka saken lite närmare så att säga innan jag åker iväg på en hyfsat lång resa i så fall.

13 kommentarer Skriv kommentar

  1. G

    Spännande och jobbigt samtidigt kan jag tänka mig. Vi ligger förmodligen i startgroparna för att kolla på B-ponny åt barnen (9-åriga dottern mest). Världens roligaste/jobbigaste riskprojekt ever känns det som 🙂

    Svara
    • Birgitta

      Jag tycker mest att det är jobbigt faktiskt, framför allt på grund av ovissheten, dvs att jag inte vet NÄR jag kommer att hitta någon häst.

      Det är väl som med att vara arbetslös tänker jag (fast jag aldrig har varit det). Jag tror inte man uppskattar ”ledigheten” på samma sätt som när man tex har semester eftersom man inte vet när man ska få ett jobb. Hade man bara haft ett datum så hade det nog varit lättare att liksom slappna av.

      Min lånehäst ska hem om 14 dagar och hade jag som sagt bara vetat att ”ja, om exakt 7 veckor står det en ny häst i boxen” så hade det varit ok men nu vet jag ingenting :(.

      Svara
      • G

        Det förstår jag, har fött två barn och det var värsta med det hela. Att inte ha en aning om när det var dags.
        Hoppas du hittar en passande häst snart så du kan börja planera framtiden igen!

        Svara
  2. Irene

    Ett tips om du ska åka långt o titta. (dyra bensinpengar+ en bortkastad dag)
    Jag åkte 45 mil för att titta på en jättefin unghäst. Bokade tid med säljaren. Hästen var verkligen fin. Kruxet var bara att den redan var tingad av en annan person när vi kom ner….
    Efter denna incident är jag lite mer noggrann innan jag ger mig iväg.

    Svara
  3. rackemarie

    Då får man hålla tummarna för VUXEN. Numera älskar ja denna färg 😉 Om du ändå ska åka en bit kanske skulle boka in fler på vägen?

    Svara
  4. AnnH

    Den lustinanon var inte rolig tycker jag … Tycker det finns betydligt mer halvblodslika lustitanos om man nu vill ha det. Ffa till utseende men även mekaniken. Trots att jag eg gillar udda färger och »gula« hästar så tycker jag denna såg ut som en blandning mellan fjording och Przewalskis häst.

    Svara
  5. AnnH

    Fast den verkade snäll och ridbar! Susa runt där på gräsmattan bland diverse, i stadig form och bara vara fyra år!

    Svara
    • Anna-Kajsa

      Ja, det var just det jag menade med länken! Min erfarenhet av lusitanos är att de är elektriska och har mycket energi, samtidigt som de är snälla och ridbara. Dessutom är de oftast rätt lättutbildade. Just den här hästen kommer nog behöva en del mer arbete med traven, men jag tycker den ser ut att ha mekaniken för att kunna sätta under sig mer bakifrån. Galoppen tyckte jag var jättefin.

      Svara
  6. AnnH

    Jag tyckte också galoppen var uttrycksfull, om än loite »stampig«. Men den var ju absurdt ful ;-). Världens största huvud till den korta lilla kroppen. Hade jag haft fem hästar – och haft tid att rida dem alla – hade jag haft en Lusitano eller PRE. För omväxlingens skull. Men som en- eller två-häst-ägare till häst som man vill ska prestera på dressyrbanorna: nej.

    Svara
  7. Paula

    Är 162 cm för litet Birgitta, har fått för mig att du är någon jätte?

    Svara
    • Birgitta

      Jag är själv 167 cm så ingen jätte nej :). Men jag gillar stora hästar och har alltid haft hästar runt 170 cm.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>