2 kommentarer Skriv kommentar

 1. Minstral

  Jag brukar checka Misty 1-2 ggr per år. Om hon inte hittar någon brukar det väl gå på runt 2000-3000, annars kan det bli saftigare.

  Min veterinär börjar med att böja runt om. Efter det är det longering på grus och asfalt. Sen känner hon igenom rygg och nacke. Sist ut blir det tänder.

  Två gånger har Misty haft kotledsinflammation, det är min ridning som orsakar den, jag får inte in vänster bak som jag ska och då kommer inflammationen på höger fram som ett brev på posten. Men två gånger hittills på 11 år kan jag leva med. De gånger det har varit kotledsinflammation har vi först behandlat den och sen vid återbesöket har vi behandlat grundorsaken, sist var det SI-leden. Min veterinär är även kiropraktor och hennes assistent är massör:) Jag är övertygad om att jag sparar både häst och plånbok på att vetchecka som jag gör. Om inte annat så blir JAG lugnare när jag vet att jag har en helt fräsch häst:)

  Svara
 2. Birgitta

  Det jag tycker ska ingå är longering och böjprov, eventuellt att man tar ett blodprov också. Koll av tänderna/munhåla.

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>