Fiffigt tips: HUND-glass :)!

På Facebook har det nu i sommarhettan florerat ett smart tips hur man kan få sin hund att svalka sig: man ger den hundglass :)!

Hundglassen tillverkar man genom att man fryser in något som hunden tycker om i vatten, exempelvis kattmat.

När vattnet frusit får man ett isblock som man kan lägga ut i trädgården och som hunden sedan ägnar en god stund åt att sysselsätta sig med OCH svalka sig samtidigt.

Smart va´ :)?

9 kommentarer Skriv kommentar

    • Birgitta

      Ha ha…ja, inget JAG skulle vilja slicka på :)! Tycker det vänder sig i magen bara av att öppna dessa ”kött”-konserver :(.

      Svara
  1. Minstral

    Dock ska man försöka undvika att ge kattmat till hundar då det inte är bra för deras njurar, vår förra hund Mimmi länsade gärna kattskålarna med veterinärbesök som följd, det var då veterinären varnade oss för att ge henne kattmat. Det är sammansatt för att passa till katter och deras behov, inte hundar.

    Svara
      • Birgitta

        Fick tipset att det skulle vara kattmat för att den luktar mer- jag har ingen aning om det stämmer eftersom jag aldrig ger burkmat i vanliga fall.

        Och denna ”glass” är ju inte tänkt som något man ger dagligen utan någon gång bara.

        Svara
  2. Cristel

    Jag brukar ge frysta märgben till mina hundar. Mycket populärt!
    Om man vill ge ”nyttig” glass kan man ju ha ren lammfärs i glassen.

    Svara
    • Birgitta

      Soya tycker inte om märgben konstigt nog. Kanske är de för hårda för hennes lilla mun och tänder att bearbeta?

      Svara
  3. dess

    Det gjorde jag till mina förra helgen, tog lite av deras torrfoder + färskfoder och fryste in, de var upptagna en timme med det:)

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>