Bilder och filmer ljuger!

Noterade något intressant igår när jag tittade på de filmer Ann filmat på den häst jag vill köpa om den går igenom besiktningen den 19:e.

När jag mailade över filmerna från telefonen och till min dator så att jag kunde se dom lite bättre (fast de är ändå så suddiga som I-phonefilmer blir) konstaterade jag samma sak som en stallkamrat skrev till mig att HON tyckte efter att hon hade sett filmerna:

Hästen är jättelik Kreon?!?!?

På film ja…ska kanske tilläggas.

I verkligheten är de inte alls speciellt lika, de har olika färg till att börja med och inget alls ”gemensamt” egentligen.

Men skulle jag visa er en av filmerna och påstå att ”det här är Kreon” undrar jag om NÅGON hade blivit misstänksam och tänkt att ”näää….men så där såg väl inte HAN ut”.

Och jag minns när jag hade Archie och en god vän och jag jämförde bilder på hennes häst och honom.

De var otroligt lika på bild och INTE DET MINSTA lika IRL- det skulle vara färgen då :).

Så man får verkligen ta det här med både bilder och filmer med en nypa salt-framför allt om man tex baserar sitt hästköpsletande på enbart det man SER.

Visst- det ÄR en hjälp i letandet men man kan som sagt bli ”lurad”.

Jag är ju till och med så skeptisk så att jag verkligen frågade Ann noooooga om det ”såg likadant ut IRL när jag red som på film” (för jag hade en lite annan känsla)- men det säger hon bestämt att det gjorde 🙂 !

12 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anna-Kajsa

    ”(fast de är ändå så suddiga som I-phonefilmer blir) ”
    Nu filmar jag inte jättemycket med min ifån, men inte tusan blir filmerna suddiga! Det är klart att om du filmar inne i ridhus så kan ljuset ha svårt att räcka till men blir filmerna alltid suddiga är något fel. Ifånen är rätt bra på att själv hitta rätt ”objekt” att ställa skärpan på, men för att hjälpa till kan du peka på det du vill ha skarpt på skärmen. Eller så får du lämna in den och få den kollad. Eller menar du att filmerna får dålig upplösning?

    Svara
    • Birgitta

      Suddiga är kanske fel ord men jag tycker inte att bilden blir så knivskarp på i alla fall min äldsta modell av I-Phone.

      Man kan inte zooma så att en ryttare som rider i andra delen av ett ridhus framträder jättetydligt och detta parat med ibland väldigt dåligt ljus i murriga ridhus gör att filmerna inte blir så bra.

      Eller…de ”duger ju” för att vara en TELEFON men går ju inte (så klart egentligen tycker jag) att mäta sig med en riktig kamera.

      Svara
  2. Anna-Kajsa

    Aha, då fattar jag. Ridhusljus är döden för fotografen, även med bra systemkamera… Och ifånen, liksom andra telefoner och de flesta moderna småkameror har ju digital zoom, vilket innebär att kameran egentligen inte zoomar utan bara beskär bilden. Upplösningen blir ju därför rätt kass.

    Svara
      • CeciliaL

        Allt, till exempel! 😀 Äh, jag skojar bara!
        Tyckte mest det såg ut som dåligt ljus faktiskt, Anna-Kajsas förklaring var bra.

        Svara
      • Linda

        Ja, storlek, färg och hur den var att rida.
        Vad du föll för etc, etc.
        Allt du känner du kan ’släppa på’ trots att den inte står hemma i ditt stall än 😉

        Svara
        • Birgitta

          173 cm enligt ägaren, mörkbrun, något vitt i huvudet och på benen.

          Jag köper den för att den är lagom stor, snygg, rör sig tillräckligt bra (bättre trav än Kreon, sämre skritt, likvärdig galopp), kan byta galopp, har tävlat med placeringar på bra nivå, sägs vara mycket snäll.

          Min känsla var att hästen fortfarande känns ”unghästvinglig” men det kan också handla om att vi är ovana vid varandra.

          Folk jag litar på (tex min förra tränare) och min vän Ann som sett hästen i 2 års tid tror också att det kan bli en bra häst för mig och den har ingen skadehistorik som man behöver oroa sig över.

          Svara
  3. Cia

    Spännande har du hittat en lämplig häst.
    Alla tummar hålles och vi ser fram emot att få denna häst presenterad för oss!

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>