Fredag- fullt upp!

Dagen har fram tills nu gått i ett- som en lång arbetsdag med lite övertid fast fylld av allt möjligt, mest roligheter.

Har hunnit med att lämna in våra köksluckor på sprutlackering och bilen på verkstad för lite uppsmörjning av bromsar, träffat några gamla bekanta från ridskolan, varit på kakbuffé och även varit ute och ridit Zack.

Mycket hund-aktiviteter har det också blivit men dom lovade Soya att HON (!) skulle skriva om i ett separat inlägg senare i kväll minsann!

Zack fick ett nästan en timme långt dressyrpass idag, jag gjorde samma saker som igår men fokuserade mer på den förvända galoppen.

Om man hade fått rida den i lätt sits 🙂 på tävling hade det varit finemang för Zacks del och jag låter honom delvis galoppera på detta vis så här initialt- tills han är starkare.

Ett annat alternativ är att ge lite längre tygel- som många andra hästar föredrar Zack att kunna ”dra sig lång” och det kan man också acceptera som en träningsform bara man är medveten om ATT man gör det och VARFÖR man gör det- det får inte bli så att det bara liksom sker smygande för att HÄSTEN har bestämt att ”så vill jag gå”.

Idag tränade jag också på ryggningar och fick till dom riktigt bra till slut medan de från början var usla. Då bet sig Zack fast i tyglarna, ville köra upp huvudet och rygga som en berusad ål ”och än slank han hit…och än slank han dit…” och hade vi ridit i närheten av ett dike hade han nog slunkit ner där också :).

Men just ryggning (och förvänd galopp) brukar vara sådant som jag lyckas lära mina hästar bra så det finns gott hopp  för Zacke-Backe också och han gjorde dom som sagt fint i mot slutet.

Efter dressyren skrittade vi även idag ut med Soya som sällskap- får se om hon vågar berätta vad HON gjorde på turen när hon skriver till er i kväll!

4 kommentarer Skriv kommentar

  1. Dagge

    Så roligt det måste vara att ha en häst att träna lite mer seriöst på nu i mellantiden medans du väntar på en ny :-). Men varför är du så ”hemlig” med att du anmält dig till tävlingar (i helgen t.ex) ??? Du är ju så himla öppen med så mycket annat så det är lite lustigt att du inte elaborerar lite kring kommande tävlingar …. det vore ju annars en naturlig aspekt att blogga om tycker jag :-).

    Svara
    • Birgitta

      Kalla det skrockfull eller vad du vill men jag berättar i princip aldrig om mina planer- vad det än gäller och inte bara tävlingar.

      Du har nog inte tänkt på det men det är precis samma sak när jag ska träna, när jag åkte till X, när HAN tävlade, när jag planerade resan till Stockholm osv.

      Det är bara så jag är- jag vill inte berätta om saker som sedan kanske inte blir av, då har det bara byggts upp en massa ”förväntningar” eller vad jag ska säga.

      Svara
      • Birgitta

        Ps. Och som svar på ”ursprungsfrågan”: ja, det är mycket roligt att ”ha” Zack med nuvarande upplägg också.

        Går min tilltänkta häst inte igenom besiktningen sitter jag verkligen inte i sjön- tvärtom.

        Svara
    • Birgitta

      Förresten Dagge: är det något särskilt du skulle vilja veta eller att jag skrev om som har med tävlingsbiten att göra?

      Och du…världen är liten: minns du hästen du tyckte att jag kunde kolla på? Nu har jag sett den på 2 tävlingar (av 4).

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>