Mera fredag- Soya bloggar

Hej alla whippetälskare!

Nu var det länge sedan jag skrev till er men idag tyckte jag att det kunde vara dags igen så att ni får läsa om vilket härligt liv man lever som hund.

Min dag började som alltid redan 06.00 då mammi väckte mig med min falukorvs-bit. Den innehåller 1½ tablett av min medicin och jag äter den gärna- mums!

Efter någon timme (jag älskar sovmorgnar och somnar alltid om så fort jag käkat medicinen) åkte vi till Zack för att mammi skulle rida och medan hon gjorde i ordning honom sprang jag omkring och letade efter sådant som vi hundar tycker är gott.

På gödselstacken fick jag jackpot- en massa hovrester! Yummy!

När det var dags för mammi att rida gick jag bort till bilen och hoppade in- att glo på när hon rider runt runt runt runt är såååå boooooring.

Men när hon var färdig och ropade på mig hoppade jag ut- vi skulle rida iväg en liten runda.

Jag lufsade efter Zack nästan hela rundan men när vi var på hemväg så kände jag plötsligt en himmelsk doft som jag bara inte kunde motstå- även om den var lååååångt bort.

Jag var bara tvungen att rusa iväg trots att mammi skrek ”Soyaaaaaa” allt vad hon orkade- jag låtsades att jag inte hörde henne och snart var jag framme vid mitt mål.

Någon hade dumpat någon form av gödsel (gris-bajs kanske?) på en åker och åhhhhh vad jag rullade mig.

Jag snurrade runt som en liten boll; runt, runt fast mammi skrek att jag skulle komma och först när hon började rida åt mitt håll lufsade jag tillbaka.

Mammi påstår att hon redan på 20 meters håll kände att jag STANK men det luktade ju GOTT tycker jag.

Sedan tvingade dumma mammi mig att bada….buhu…

När även detta var avklarat så åkte vi iväg för att jag skulle få träffa en frände- mammi känner en flicka, Sofia, som också har en whippet och trodde att vi kunde ha lite kul tillsammans.

Sådär värst kul vet jag inte om vi doggysar hade- den andra whippeten var en äldre dam på 9 år och själv är jag inte så road av att sprätta omkring hur som helst men vi nosade runt på både varandra och annat och tog sedan en powernap medan våra människor babblade på om…ja, vad tror ni; hästar så klart. Blä så trist!

Efter en stund kom ytterligare en flicka som jag minns från tiden på ridskolan; Sally heter hon och hon har alltid varit snäll mot mig så henne tycker jag om. Mera hästbabbel….

När vi kom hem fick jag vila mig i några timmar innan det var dags för nästa hundträff; denna gången med storpudeln Vilja som jag känner väl.

Vi brukar inte heller busa utan går mer och nosar sida vid sida medan våra ägare babblar om…just det ja; HÄSTAR (hur orkar dom?).

Efter 1 timme i Bokskogen åkte vi hem, jag fick medicin igen och nu slappar jag i soffan som vanligt.

Livet är härligt!

Soya och Folly 011

Hallå där bruden!

Soya och Folly 013

Vad heter du?

Soya och Folly 016

Jag heter Folly!

Soya och Folly 018

Sååå tröttsamt att lyssna på hästsnack!

Soya och Folly 019

Folly håller med!

En kommentar

  1. Sofia M

    Så fina bilderna blev 😀
    Folly vill berätta att hon uppskatta whippetmyset i solen och att hon senare på dagen jagade boll med västgötam Astrid. Det va jättekul enda tills Astrid blev lite väl uppjagad och bollhagalen och naffsade till henne så hon fick ett sår :'(
    Nu är det bättre och Astrid har sagt förlåt 😉

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>