Ett hett bett?

Skromberga 005

När jag började rida Zack var det nog första gången jag såg det bett som han rids på men enligt min tränare Christina är det ganska vanligt, framför allt på ponny.

Jag var spontant tveksam om man får tävla på det men det får man alltså och tur är väl det för mina armar höll jag på att säga.

Det har en liten hävstångseffekt och även om Zackis numera är lätt som en fjäder i handen för det mesta så är han stark som en oxe när man har ridit mellangalopp och vill bryta av till trav inne på tävlingsbanan.

Då hade jag önskat mig ett kandar men i brist på detta 🙂 får jag nöja mig med denna betsling som jag inte har en tanke på att överge.

8 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anna-Kajsa

    Jag har ridit på det, men gillade det inte alls. Men Am är ju å andra sidan inte särskilt svårstoppad, även om jag ibland får lite tyngd i handen. Men jag vet andra som gillar det.

    Svara
  2. Jenny

    Man får alltså tävla på det? Låter som något jag vill prova att rida med, vad heter ett sådant bett?
    Bilden är lite dålig, är det rakt, 3-delat, 2-delat?

    Svara
    • Birgitta

      Det är tvådelat. Tror det heter BAUCHER-bett och absolut får du tävla på det- jag har gjort det i 8 klasser i alla fall :)!

      Svara
  3. Cristel

    Jag har ett sånt. Min kille gillar det mycket bättre än ”vanliga” bett. Lugnare och stabilare i allt.

    Svara
  4. Linda

    Ponnyungar älskar det. Häsden ser lösgjord o ”loss” ut utan ärlighet. Menmen, lösningar på symptom är sällan lösningar på problem!

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>