Måndag- bajshäst

Jag har nu i flera dagar noterat att Vicke har haft flera fågelbajs-högar på ryggen och när jag forskade lite närmare i saken idag kunde jag lokalisera källan: ett svalbo högst upp och mitt i boxen = bajs på Vicke hur han än ställer sig nästan.

Och vad värre är; jag är SÄKER på varför han blir nerbajsad- det kan han tacka sin onda ägare för!

I somras när vi högtryckstvättade stallet rev jag av misstag ner ett svalbo som fanns på EXAKT samma plats som detta och som inte gett Kreon eller Zack en enda bajs på ryggen NÅGONSIN.

Men mitt våldsverkade visade sig ha förödande konsekvenser- boet jag rev ner innehöll precis nyfödda ungar som….tja….inte fick bli vuxna fåglar om jag ska uttrycka mig lite mindre dramatiskt.

Jag mådde faktiskt jättedåligt av att se deras mamma leta efter boet/ungarna (usch…jag kan knappt skriva det….) och nu är det pay back time!

KARMA eller x antal fåglar bajsar nu ständigt på Vickis och det är väl bara att finna sig i sitt öde (lätt för mig att säga- det är inte jag som blir bajsad på).

Att riva ner även detta bo kommer inte på tal utan jag får väl vänta ut ungarna tills de bokstavligen lämnar boet och slutar att använda min häst som toalett.

Annars så fick Vicke etg dressyrpass i ridhuset- fortfarande tämligen kravlöst med i princip enbart ”runt-runt-ridning” i 30 minuter men mycket glädjande nog klarade jag nu av att sitta ner i traven i mer än 30 sekunder utan att svimma av utmattning. Det har tveklöst blivit mycket bättre redan- väldigt skönt!

Att rida lätt är något jag inte vill göra till en vana under normala dressyrpass lika lite som att jag galopperar i lätt sits- allt har sin tid och plats förvisso och jag kan mycket väl göra båda delarna i tex uppvärmningssyfte men det är ju ändå under nersittning som man tex tävlar och då måste det fungera på hemmaplan.

4 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anna-Kajsa

    Jag har gått från tre till fem steg i nedsittning, och pressar nu mot sju 😀 Men min häst är ju inte heller riktigt mogen för dressyrridning i nedsittning – även i galoppen rider jag just nu mycket i lätt sits. Men jag trodde att Am var rätt rörlig i ryggen, men det är absolut ingenting mot Hugo.

    Svara
    • Birgitta

      Ja, jag tror att enda sättet att vänja sig är att träna mer och mer- något annat lär inte hjälpa som jag ser det.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>