Veckan som gått

Igår när maken och jag gick med Soya i Dalby konstaterade vi som så många gånger förut att dagarna flugit förbi och att det kändes otroligt att det redan hade gått en hel vecka sedan vi var där sist.

Men mycket har hunnits med i alla fall- det har mestadels varit intensiva dagar där jag haft fullt upp.

Det som känns trist men är oundvikligt är att vi nu går mot både mörkare och kallare tider och jag tycker att jag hör många röster om trötthet vilket jag tolkar beror på just det antågande mörkret- i alla fall jag känner mig mycket piggare när det är ljust ute både när jag vaknar och går och lägger mig och så är det inte lägre.

I måndags provade jag att träna för en för mig ny tränare, Zacks ordinarie som känner djuret väl.

Även om Zack inte visade sig från sin bästa sida just då (han valde sin framtunga appearance för dagen tyvärr) så var jag nöjd med träningen och den input jag fick och jag hoppas få kunna fortsätta detta samarbete.

Nästa gång jag red Zack, i torsdags, var den lilla tjockisen som förbytt och gick så lätt och fint att jag var glad hela dagen och på tävlingen i lördags gick det nästan ännu bättre med en häst som jag kunde jobba på ett mycket lättare sätt och med bättre effekt.

Rosett blev det också (en röd) och fina procent (nästan 69%) så just nu ligger Zack på plus kan man säga :).

I onsdags kom Vicke ÄNTLIGEN till Grevie och fram tills i skrivande stund har jag bara lovord att ösa över honom.

Vi, eller i alla fall jag, befinner oss definitivt i nyförälskelsestadiet :)!

De 4 dagarnas motion av Vicke har varit så omväxlande som man bara kan önska:

Dag 1 i ridhuset

Dag 2 på gräsbanan

Dag 3 tömkörning på grusbanan

Dag 4 uteridning

Jag har medvetet tagit det lugnt även om Vicke är en rutinerad häst sin ringa (6) ålder till trots- tids nog kommer jag att skärpa kraven.

Men som ”alla” vet är det en omställning när en häst byter både ryttare, sadel, underlag, foder och allt möjligt annat på en gång och risken för skador ökar helt klart om man inte i alla fall försöker att tänka efter hur man rider, var, hur länge osv.

2 kommentarer Skriv kommentar

    • Birgitta

      Har sett stället IRL. Hade jag haft pengarna att köpa det och orken att underhålla det hade jag inte tvekat en sekund- det är helt i min smak.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>