Fredag- jobb och vila

Morgonens ridpass med Zack blev härligt nog minst lika bra som gårdagens och det känns som att vi har tagit flera kliv uppåt på vår gemensamma dressyrtrappa.

Idag tränade jag på att göra halt ur galopp- en övning jag inte ens hade fått för mig att prova för några veckor sedan då jag DÅ hade bedömt att sannolikheten för att lyckas med detta hade varit lika stor som att försöka stoppa ett framrusande tåg genom att sträcka ut armen….typ.

Då hade jag nog behövt en hel långsida som bromssträcka på en häst som hade kört upp sitt huvud högre än mitt men idag blev det faktiskt helt ok halter med våra mått mätt.

Och ska jag någonsin tävla LA:3 måste jag ju kunna stanna hästen ur galopp utan att det tar halva dagen eller ridhuset i anspråk :).

Annars blev det fortsatt galopparbete idag och jag glömde att tipsa läsaren Lina som hade lite frågor kring hur man tränar upp hästens galoppork igår om att man kan rida i lätt sits då och då.

Detta är min ”eftergift” om hästen inte riktigt orkar- däremot ger jag aldrig avkall på formen och definitivt inte på en häst som gärna vill köra upp skallen.

Passet avslutades med skänkelvikningar, slutor och förvända slutor- tänk vad mycket roligt man kan ägna sig åt när prio 1 inte behöver vara att ständigt påminna hästen om att gå i form!

Vicke det lilla livet har fått sin första vilodag så vi gick bara en 15-minutersrunda runt en stor åker i närheten av stallet.

Soya har fått sig en cykeltur och nu är det dags för mig att vila.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>