8 kommentarer Skriv kommentar

  1. Emilia

    Jag har gjort det med hästen i släpet. Det var ett släp som jag lånade och halvvägs till Ystad såg jag i backspegeln att däcket hade lite luft. Det var inga problem. 🙂

    Svara
  2. Eva i Lux

    Transporten ska vara tom. Det är väldigt olika hur ofta jag kollar ringtrycket, beror på hur mycket jag kör, en eller två hästar? Gissar jag i snitt kollar 2-3 ggr/år. Har turen att vi har en pump (då det ju bl.a. finns traktorer etc där jag står) i stallet. Hi, hi, vår stallägare brukar gilla att fylla/kolla på när HAN tycker det ser ojämnt ut och min transport råkar stå där för av- eller pålastning!

    Svara
  3. Nina B

    Kollar när det verkar behövas. 😉
    Nej, men allvarligt skojat så har jag fyllt med hästen i utan att reflektera över varför det inte skulle vara bra.
    Har kanske hänt tre gånger på de lika många år som jag har haft transporten – att det har behövts alltså. Aldrig samma däck, då hade jag nog blivit misstänksam.

    Svara
  4. Prick

    Jag tror nog det är bättre att kontrollera/fylla på luft när släpet är tomt även om det förstås rent tekniskt GÅR att fylla på med hästen i.
    Bara hästen står still borde det ju inte vara någon märkbar skillnad?

    Jag kontrollerar alltid vid däckbyte sommar/vinter och sedan minst två-tre ggr per säsong. Oftare på sommaren när jag ska åka långt. Behöver ibland fylla på lite på vänsterdäcken, hästan står mest åt vänster (har lång bom/sned vägg).

    Svara
  5. Linda Ferne

    Hej! Pumpa inte med häst i. Min biltokiga sambo säger att det blir fel tryck i däcken då.. Kan ju hända nåt olyckligt om däcken inte är ”rätt” pumpade. Med tanke på vad en skräckslagen häst kan göra om däcken pajar! Allt kan ju iofs hända ändå, men att ha allt rätt gjort minskar ju risken avsevärt! Men andra kanske gör annorlunda? Linda

    Svara
  6. Anna-Kajsa

    Vi kollar trycket åtminstone när vi bytt mellan sommar- och vinterdäck, alltid på kalla däck. Och vi pumpar inte med hästen i.

    Svara
  7. Birgitta

    Ska kanske tillägga att jag har kört med allround/ året-runt däck i väldigt många år och på flera olika släp så därför faller det sig liksom inte naturligt att kolla ringtrycket i samband med däckbyte eftersom jag aldrig byter från sommar till vinterdäck och vice versa.

    Svara
  8. Angelica

    Kollar trycket iaf 2-3 ggr/säsong. Efter byte och när det känns lämpligt, kanske när jag inte kört på ett tag. Ett av mina vinterdäck hade dessutom liiite liiite läckage förra vintern, då blev det oftare tills det var fixat. P.g.a. tokig häst har jag aldrig ens funderat över att göra det med hästen i släpet, det räcker inte tålamodet för.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>