Måndag- upptäckt och avslöjad

Som jag redan konstaterade i samband med köpet av Vicke är mina bloggläsare ena riktiga detektiver :)!

Jag hann knappt komma in i ridhuset med Zack idag förrän den enda ryttaren där red fram till mig och frågade mig om jag möjligtvis heter Birgitta och driver Birgittas hästsida.

På min fråga hur ryttaren hade känt igen mig svarade hon att hon dels hade läst på bloggen att jag red på en fux på Gammelgård ibland och dels kopplade ihop något jag sa när jag kom in i ridhuset om att jag rider på morgnarna då och då.

Se där…man möter sina läsare överallt men det är bara roligt tycker jag :).

Varför jag var i ridhuset idag var för att träna för Zacks tränare Hans och oj så roligt det var!

Det tänker jag faktiskt ofta redan medan en träning pågår; just att det är så roligt.

Zack gick mycket bättre än på första träningen för Hans och som jag nämnde redan för några dagar sedan så kommer jag numera till en helt annan ridning som nog inte bara känns behagligare för mig utan även för Zack gissar jag. Hemligheten bakom denna metamorfos tänkte jag för övrigt berätta lite om i ett separat inlägg imorgon.

Idag tränade vi bland annat på skänkelvikningar, öppnor, förvänd galopp och bakdelsvändningar och allting flöt på riktigt bra tycker jag.

På min fråga varför Zacks galopp nästan känns bättre (kvalitetsmässigt) när jag galopperar i förvänd och inte rättvänd dito sa Hans att detta beror på att Zack MÅSTE balansera sig på ett annat sätt i den förvända galoppen- annars ramlar han omkull :).

Och det har jag inte tänkt på men så är det säkert och detta är en anledning till att jag tränar mycket på förvänd galopp- jag tycker det blir en bättre galopp i alla fall i den sämre galoppen (den högra).

Efter detta lyckade pass styrde jag kosan till ”stor brun” som en stallkamrat kallar honom (då får Zack kallas ”liten röd” framöver tänker jag 🙂 ) och även den pojken skötte sig utmärkt i sitt ridhus.

Det blev både fin förvänd och rättvänd galopp och till och med några byten men än så länge saknas en bit på samlingen tycker jag.

Antingen beror det på att jag inte riktigt vågar ”ta tag” i Vicke så mycket som han kanske skulle klara av eller så KÄNNS det mer osamlat än vad det faktiskt är- han har en MYCKET större galopp än den som jag är van vid hos liten röd.

Roligt är det hur som helst att ha två fina, pigga och positiva hästar att rida på- må det hålla i sig!

En kommentar

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>