Lördag- blir ni avundsjuka :)?

Det bästa sättet att få mycket gjort är tydligen att tänka ”idag ska jag verkligen ta det LUGNT” :)!

Så har det varit för mig idag i alla fall; jag har dammsugit, tvättat, planerat blommor, klippt gräs, plockat lite hallon, plockat massor med äpplen och päron, gått en långrunda med Soya, cyklat med Soya, putsat sadel och träns, tömkört en ponny i stallet och sist men inte minst ridit på min sötnos.

Vicke ja…”Sötnos” är för närvarande hans vanligaste smeknamn- det avspeglar lika mycket hans personlighet som ”Muppe” återspeglade Kreons :).

Eftersom solen gassade även idag började jag ridpasset på grusbanan där jag travade utan stigbyglar i 20 minuter. Visst blev jag trött och några avbrott blev det så klart 🙂 men…det gick bra tycker jag.

Vicke går så lätt och bra i form och även om jag bara red ”runt-runt” så lät jag honom ändå inte bara lufsa runt utan varierade tempot och försökte både tänka samling och svaga öppnor då och då tex.

När jag var nöjd med mig själv 🙂 (och flåsig så det räckte….) skrittade jag iväg till den stora stubbåker där vi varit några gånger tidigare och idag tog jag flera härliga galopper där.

Vilken häst!

Man fattar en hur samlad galopp som helst, trycker på tills man uppnått önskad fart (idag mest ökad galopp) och sedan sitter man och gungar omkring med en häst som går i perfekt form tills man vill sakta av då man bara tar lätt i tyglarna och får en häst som skrittar på lång tygel, helt avslappnad.

Nu har jag ju haft gossen i några veckor så allt lugnande medel, hur långtidsverkade det än skulle kunna vara och som hans ägare kanske har tryckt i honom innan försäljningen borde ju verkligen vara ute ur kroppen vid det här laget 🙂 så det här ÄR nog som Vicke är- dvs precis som utlovats: mycket snäll :)!

Om ni blir avundsjuka får ni trösta er med mitt travskumpande 🙂 men det ska det nog bli ordning på vad det lider (och medan JAG lider)  :)!

7 kommentarer Skriv kommentar

  1. Erika

    Tänk om en annan ändå vore sån som gör saker i stället för o ta de lugnt. 😉
    Vill gärna ha mer energi än de jag har, men de kanske kommer så fort jag blir av med den skit jag har i kroppen. :/

    Något virus är de väl, men hoppas de ska släppa.
    Skönt för dig ändå o få en del gjort. 🙂

    Svara
    • Birgitta

      Jag är i grunden tämligen lat men har samtidigt en otrolig karaktär och gör därför saker som jag måste även om jag tex hellre hade legat i soffan.

      Vissa människor blir ju direkt rastlösa om de sitter still- det har jag inga som helst problem med :). Älskar min soffa :)!

      Svara
  2. JohannaB

    Härligt! 🙂
    Funderar på den skumpiga traven, ÄR han helt enkelt bara stötig eller är det att han saknar styrka (och därför kastar omkring dig) eller inte riktigt är över ryggen ännu (och blir stötig) tror du?
    Han är ju inte så gammal så det kanske blir bättre när han blir mer lösgjord och stark liksom?
    Eller så får du lära dig stå ut helt enkelt! 😀
    På provridnings filmen reagerade jag inte alls över att du studsade om det är ngn tröst, ibland känns det mer än det ser ut.
    Jag kan tyvärr inte heller sitta som folk på min häst just nu men det brukar bli bättre när det utvecklingssteg man är på stabiliserat sig igen tröstar jag mig med 😉

    Svara
    • Birgitta

      Främst beror det nog på att han rör ryggen väldigt när han går (Kreons rygg var tex helt stilla) vilket i säg är BRA men jobbigt för ryttaren. Med mer samling kan det bli mindre skumpigt, ja.

      Och ja, det ser inte en tiondel så hemskt ut som det känns tack och lov.

      Svara
    • AnnH

      Vicke är väl inte STÖTIG (sa hon som ridit honom i alla fall några gånger). Stötiga hästar är oftast hästar som har en ganska kort stumt steg, och en stötig häst är sällan jobbig att sitta på, bara tråkig. Denna häst är snarare »guppig« dvs han jobbar ganska mycket över/genom ryggen och sviktar genom kroppen. Troligen blir han lättare att sitta på när han är ännu mer samlad och mellan hjälperna, men förhoppningvis får han aldrig en stilla rygg.

      Svara
  3. Eva i Lux

    Back at you! Hemmet i utställningstillstånd, all tvätt stuken och på plats, kylen full sedan 2 dar, så jag åt frukost 9, duschade, läste bok, var i stallet 11-15, sov middag och har just kommit hem från en underbar middag på trevlig restaurant i gott sällskap, sitter i pyjamas och ser fram emot en (väldigt) spännande träning för Prima i TOTALT nytt territorium i morgon typ Voodo. Nej, ingen avundsjuka från mig idag. Men förstår att du är nöjd 🙂

    Svara
  4. Emma

    Jaa Birgitta, möjligen är du i grunden LAT, men ”devetefan” 😉 om någon av vare sig dina bloggläsare eller känningar IRL skulle kunna tro… 🙂 Så försök inte med ”jagälskarminsoffa”-köret, för du ÄR en fruktansvärd HURTBULLE, vare sig du vill, eller ej!

    🙂

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>