Tips till tävlingsarrangörer!

Om ni har hederspriser som ni vill dela ut är mitt förslag att ni, som man redan gör på enstaka tävlingsplatser, låter de placerade SJÄLVA VÄLJA utifrån sin placering.

Dvs vinnaren väljer pris först, tvåan därefter osv.

Rimligtvis BORDE detta bli bäst då ju inte alla uppskattar samma saker?

Ibland ser man ryttare som nästan under pågående prisutdelning börjar snegla avundsjukt på någon annans pris och börja ”deala” om ett byte och då är det väl trevligare om man får välja till att börja med?

4 kommentarer Skriv kommentar

  1. Irene

    Håller helt o hållet med. Vann 2 st täcken som jag visste inte skulle passa o den ryttaren efter mig vann en säck Hippolyt hästfoder som hennes häst inte gillade. Då var det superbra att kunna byta, men det är inte alltid så ju.

    Svara
    • Birgitta

      Jag har också vunnit en fodersäck som jag aldrig skulle fodra med men hade turen att en annan pristagare ville köpa den.

      Svara
  2. Sofia M

    Så som vi har det på våra tävlingar så är det oftast hederspriser från sponsorerna. Då går det efter vilken sorts avtal sponsorerna har. Då blir det svårt att låta ryttarna välja.

    När det gäller täcken eller andra liknande priser och täcket inte har rätt storlek så brukar det gå att lösa.
    Vi tycker att den typen av priser är rätt tråkiga och vi vill försöka vara lite annorlunda och hitta roligare, mer användbara priser. Vilket ryttarna verkar uppskatta 🙂

    Svara
  3. Cristel

    På hundtävlingar är det så. Men då får den som kom sist välja först men man har placerat priserna så att det bästa är reserverat till dem som blir placerade. Det är uppskattat!

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>