En bra skylt :)!

samarbete

Vilken trevlig skylt och så glad jag hade blivit av att mötas av något liknande.

Jag har genom åren många gånger förundrats över en del människors ovilja till att samarbeta eller underlätta för varandra- det kostar många gånger så lite eller ingenting alls.

Jag har nog berättat om skräckexemplet med en man som stod och klippte i ett träd med en motorsåg när jag och en stallkamrat skulle rida förbi med våra hästar.

Då kamraten rider fram och frågar mannen om han kan stänga av den vrålande motorsågen så att livrädde Kreon kan passera så RYCKER HAN PÅ AXLARNA OCH FORTSÄTTER!?!?!?!?

Tack för den du mannen och tur för dig att jag inte tex ramlade av och hamnade i rullstol.

Kul att veta att man orsakat en sådan olycka helt i onödan…fast jag undrar om en sådan person ens skulle INSE sin del i det hela?

9 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anna-Kajsa

    Men den typen av människor förstår inte vad konsekvenserna av en rädd häst kan bli. Jag har ju tidigare berättat om när vi blev påkörda bakifrån av en traktor när vi körde min precis nyinkörda unghäst. Den mannen förstod inte alls vad konsekvenserna av en skenande häst med vagn kunde bli. Samma med några grannar som har hundar som springer ut och skäller runt benen på hästarna. De säger att de inte tänker bli arga på oss om hundarna blir sparkade – hundarna får skylla sig själva. Jag har försökt förklara för dem att för mig är inte en sparkad hund det värsta som kan hända i det scenariot, men de förstår inte. (men de grannarna har nu satt staket runt trädgården, troligen för att de fått hämta hundarna på alla möjliga ställen). Vi uppskattar iaf bonden som brukar alla marker närmast vår nya gård – han kom och sa till oss att vi gärna fick rida på alla hans stubbar 🙂 Samma där vi bor nu faktiskt, alla vinkar glatt och tycker det ser härligt ut när vi galopperar stubbar och vi har till och med blivit tillfrågade vilken stubb vi vill ha kvar längst!

    Svara
    • Birgitta

      Nej, en del människor (kanske för att de saknar djurvana?) förstår inte konsekvenserna av sitt farliga agerande och andra tror jag ärligt talat anser att ”man får skylla sig själv”.

      Härligt med era bönder i alla fall- det är guld värt att ha stubbåkrar att rida på tycker jag.

      Svara
  2. Hästis

    Blommor till alla trevliga stubbåkerägare!

    I min ungdom var det en allmän ”regel” att man fick rida på stubben. Stallets unga ryttare tittade tveksamt på mig häromdagen när jag föreslog att vi skulle rida på stubben; ”får man det” var kommentaren.

    Hur är det egentligen, är det självklart att man får rida på stubbåkrarna?

    Svara
  3. Erika

    Dom som själva inte har häst förstår inte :/
    Fast finns dom med häst som heller inte förstår så. 🙁

    Men tragiskt är det.
    Skylten var trevlig därimot. 🙂

    Svara
  4. Lena B

    Trevlig skylt!!! Har även sett en som vänligt men bestämt berättade att det inte var tillåtet att rida på just denna åker. Har för mig att där stod ngt i stil med ”Rid ej på denna åker, här växer gräs som ska bli hö” eller ngt ditåt:-)
    Jo du Birgitta, det finns många som inte förstår hur en häst fungerar. Minns du alla bildrullar vi mötte på vår uteritt?!?!

    Svara
    • Birgitta

      How can I forget? De var ju helt livsfarliga och hade jag inte suttit på snälle Zack DÅ hade jag nog inte kunnat sitta HÄR och skriva nu….

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>