Tisdag- vi vilar

Eftersom dagens träning för Christina är framflyttad valde jag att ge både mig och Vicke en vilodag.

Som ni vet är jag inte mycket för att låta hästen stå utan att alls bli motionerad eftersom våra hagar är så pass små och hästarna inte är ute mer än 6-7 timmar men någon enstaka gång i månaden kan det väl vara OK- dock inte varje vecka om det ska kännas ok för mig.

Sedan behöver man givetvis inte rida järnet varje dag och det tror jag inte heller är det optimala men att skritta ut en timme är för MIG ett vettigt sätt att vila hästen på tex.

På Zacks anläggning finns en skrittmaskin och det är ett hjälpmedel jag gärna hade använt mig av om vi också hade haft det i mitt stall- det är inte alla gånger jag heller jublar över att skritta omkring i tex blåst och kyla.

Men för det mesta väljer jag att tänka mer på hästens välbefinnande än på om JAG tycker att något är superkul- som i fallet med just uteritterna ibland.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>