Varför det blev som det blev

Igår, efter att jag hade ridit Vicke, funderade jag över hur glad jag är över att jag valde att köpa just honom eller om man vill vända på det- att jag slapp det som jag varit lite rädd för medan jag letade häst; att jag skulle behöva ”börja om från början” men YTTERLIGARE en unghäst.

För så har det alltid varit- jag har bara köpt outbildade hästar och även om jag har älskat unghästtiden med de ofta väldigt snabba framsteg man får med en ung häst så ville jag denna gången INTE ägna mig åt NY unghästridning.

Och med Vicke slipper jag det!

Han är på ungefär samma nivå som Kreon var och jag kan fortsätta med de övningar vi ägnade oss åt mot slutet; skolor, byten, piruettförberedande arbete osv.

Om jag hade letat idogt hade jag för samma pengar kanske hittat en häst med flashigare gångarter än Vickes (fast hans är verkligen good enough enligt mig och för det han ska användas till) men då hade hästen varit en helt grön 3 eller 4-åring eller till och med en ”sent tagen” 5-åring som man inte hade vetat ett dugg om.

Vicke VET jag har tävlat utan att få vansinnesutbrott på varken framridning eller tävlingsbana och jag VET att han kan byta- 2 saker som kan vara akilleshälar för vilken dressyrhäst som helst.

Sedan kan ”allting” gå åt skogen med mina planer för Vicke i alla fall…så är ju hästlivet…ibland totalt oberäkneligt…men jag är alltså ändå glad att jag FÖR STUNDEN fått som jag ville :)!

3 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anna-Kajsa

    Ja, det låter verkligen som du hittade precis rätt häst för dig! Och någon gång ibland är det skönt att inte behöva göra allt från början, även om det har sin tjusning med.

    Svara
  2. Dagge

    På det du beskriver låter han helt perfekt!!! Verkligen kul att du hittat ett sånt fint ”exemplar”, även för oss läsare :-D. Det skall bli kul att följa er utveckling.

    Svara
  3. Emma

    Man blir glad av att läsa att du verkar ha hittat rätt, och att du känner dig nöjd med hästköpet!!! VILL man tävla och det vet jag att du vill, så är det ju klart att det är mycket ”enklare” att köpa en lite mer färdig häst än en unghäst, sedan att det inte alltid är så enkelt ändå… Ja, det är en helt annan femma. 😉 All lycka till i fortsättningen, ska bli så spännande att följa er framfart här via bloggen!

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>