Måndag-peppad

Idag var det åter dags att träna för Hans med Zack och det var precis lika roligt som sist!

Nu befinner vi oss hux flux på ungefär på samma nivå som Kreon och Vicke och kan rida alla möjliga krumelurer exklusive byten.

Men det är skolor, skänkelvikning, förvänd galopp, bakdelsvändningar, galoppfattningar från skritt osv i ett intensivt tempo- vi hinner med massor på de 30 minuter som träningen pågår och Zack gör faktiskt det mesta riktigt bra, med våra mått mätt i alla fall.

Helt klart är att mitt evighetsnötande med framför allt övergångarna i somras nu bär frukt- ni minns väl hur jag då skrev i så gott som varje inlägg hur jag ÅTER hade malt runt med trettiosjutusen övergångar per pass.

Men då tänkte jag ”han FÅR INTE köra upp skallen i serpentinerna” inför första LB-starten och tro mig- numera skulle jag kunna göra inte 3 utan säkert 10 serpentiner över ridbanan utan att Zack rubbar sitt huvud en millimeter.

Också Hans intygar att hästen är mer på bakbenen, dvs har kommit upp från markytan med hela sin jättefront (muskelmassan på hans hals motsvarar säkert 2 normala hästhalsar) och även detta tackar jag övergångarna för.

Och nu kan vi alltså njuta av mycket roligare ridning som fungerar- tack vare allt det trista basicarbetet som jag är så glad att jag orkade traggla med.

För stunden är det Vicke som får ägna sig åt basicarbete och det har inte alls med hans form att göra för den är det inget fel på men där handlar det mer om takt och tempo som jag ju har haft svårt med pga mina nersittningsproblem.

Nu börjar det lossna på den fronten men jag har verkligen inte sett någon mening med att sitta och tex rida skolor samtidigt som jag knappt har kunnat hålla mig kvar på hästen :).

Dagens ridhuspass kändes riktigt bra och Vicke swingade på fint i traven medan jag gungade med relativt lätt utan att varken flåsa eller hålla på att kasa ur sadeln.

Kollade förresten på Vicke idag efter gårdagens klippning- han är sååå snygg!

Förhoppningsvis blir det lite foton/ film snart så att ni får se med egna ögon!

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>