Mera söndag- LA-debut!

Idag var det dags för något som jag har planerat i ganska många veckor; Zacks och min LA-debut!

Efter gårdagens filmsession och ritt på Vicke och i mitt dunderförkylda tillstånd fick jag frossa en kort stund när jag kom hem och sedan ont i hela kroppen så jag var faktiskt lite orolig för hur jag skulle orka med dagen.

Men det har gått jättebra- förkylningen gör sig ”bara” påmind” genom att näsan rinner lite och att min röst LÅTER som att jag är mycket sjukare än jag känner mig och så kommer det säkert att vara i flera dagar till om jag känner min kropp rätt.

Dagen till ära kom ”hästskötar-Lina” för att åter agera pressfotograf och det kändes som ”good old days” när vi kuskade runt med mina andra hästar- jättekul!

Zack det röda lilla livet skötte sig ÅTER exemplariskt och just dagens två framridningar var nog de bästa någonsin. Han var avspänd, lyhörd, pigg utan att bli dragig och försöka ge sig av- så lättriden att jag skojade med Lina och undrade om man kunde få extrapoäng om man red med en hand.

När vi kom in i ridhuset för att rida LB:n blev jag lite överraskad- underlaget var mycket djupare än på framridningen och det kändes lite tungstyrt.

Vi hade inga missar utan genomförde ett helt OK program som belönades med 65,86 % och detta räckte till en 6:e placering, vit rosett och ett fyrpack ljusblå fleecelindor.

Denna tävlingsarrangör tillämpade precis det jag rekommenderade för någon vecka sedan; att pristagarna själva fick välja priser från ett prisbord.

Även till  LA:n dansade lille Zack fram (med sina mått mätt ska sägas 🙂 ) och mitt stående skämt till honom är att fråga om han tror att han deltar i Världscupen 🙂 (och kunde han prata hade han svarat ett rungande JA!).

Nu var vi bättre förberedda på vad som väntade inne på banan och jag galopperade runt lite extra innan startsignal så att Zack skulle få in känslan för underlaget lite mer.

Och det lilla röda djuret svek mig inte den här gången heller utan kämpade sig runt programmet med bara en miss; galoppinslag i den ena travökningen vilket endast berodde på ryttarfel och inget annat.

När vi red ut från banan tänkte jag att jag skulle bli glad för 65 % men att allt över 62 egentligen skulle vara helt ok så här i debuten så ni kan säkert föreställa er min glädje när procenten blev hela 67,895 %!

Detta räckte till en fjärdeplacering, en röd rosett och ett mörkblått grimskaft med matchande grimma.

Extra roligt var det att träffa flera bloggläsare även om jag inte hann växla så många ord med någon av dom. Hann i alla fall heja på tex Madeleine som kommenterar ganska ofta här och en kvinna som jag tyvärr inte uppfattade namnet på men som presenterade sig bloggläsare :).

Zack hann få en stund i hagen efter dagens tävling och Vicke fick ett kort ”äpple och morots-besök” innan jag begav mig hemåt och kom hem 12 timmar efter att jag lämnat detsamma.

17 kommentarer Skriv kommentar

  • Birgitta

   Han besitter MÅNGA egenskaper som jag anser att alla hästar skulle ha oavsett vad man vill använda dom till.

   Han är otroligt snäll, pålitlig, lättskött, lättlastad, perfekt att ha med på tävling, kan gå både hoppning och dressyr VILLIGT, har mycket egen bjudning, är lättfödd, frisk, REJÄL bla bla bla.

   Man ska så klart aldrig säga aldrig men jag har en känsla av att han kommer att leva i hundra år- det är fördelen med denna äldre typ av svenskt halvblod- de REJÄLA utan tunna ”pinnaben”.

   Han borde tveklöst KLONAS :)!

   Hade han varit yngre och haft en halv meter längre ben hade jag KRÄVT att få köpa honom :)!

   Svara
 1. Susanna

  Vad kul att det gick så bra i er debut!
  Själv debuterade jag i LC:1 idag, min första dressyrtävling ever 🙂

  Svara
 2. Åsa T

  Grattis!! Igen! Ni är ju så duktiga ihop! Plockar rosetter varenda gång, klart han tror det är Världscupen! 😉 Har du hittat någon tävling för Vicke ännu? 🙂

  Svara
  • Birgitta

   Jodå…snart är det dags även för Vickis att börja tävla och det lär varken bli eller känna som Världscupen :)! SKUMP-cupen kanske :)?

   Svara
 3. Linda

  Sträck på dig ordentligt! Skickligt att kunna träna upp en häst som för några månader sedan inte ville göra övergångar i form till en start i LA på 67% på så pass kort tid.

  Svara
  • Birgitta

   Ja, jag är mycket nöjd med min egna träning OCH att det fungerar så bra att kombinera denna med Zacks ägares egna ridning för det är trots allt hon som rider de flesta dagarna i veckan. Så utan hennes hjälp hade det inte gått.

   Svara
 4. Emma

  Grattis! Vad roligt! Måste verkligen kännas kul (att som tävlingsmänniska menar jag) kunna vara ute och verkligen få chans att tävla (dessutom med en så trevlig häst!) medan du trots allt väntar på kommande ”stordåd”! 😉 Jätteskoj!

  Svara
  • Birgitta

   Huvudet på spiken- exakt så är det :)!

   Och en bättre tävlingskamrat än Zack går banne mig inte att finna. Jag funderar aldrig ens över olika scenarion innan jag åker iväg till vilt främmande platser helt ensam med honom; det skulle kunna storma, hagla, vara den sämsta/ minsta framridningen, gud vet vad inne i tävlingsridhuset osv- jag är alltid 100 % TRYGG- en underbar känsla!

   Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>