Lördag- beridarhjälp och lite ont i baken

2013-11-05 20.26.31

Idag hade jag bestämt träff med bästa Mini….minns ni henne?

Hon hjälpte mig mycket och mycket bra med Kreon innan hon fick jobb i ett topp-dressyrstall i Danmark där hon fortfarande arbetar och trivs.

Eftersom hon är på en kort semester i Skåne tänkte jag att hon kunde få passa på att provrida Vicke och visa vad hon lärt sig i Danmark :).

Skämt å sido…jag ville se hur han såg ut under ryttare sedan jag köpte honom och även höra hennes omdöme.

2013-11-05 20.26.36

Mini blev förtjust i Vicke och tyckte att han var en trevlig häst som även hon tror att jag kan komma att få mycket glädje av men hon sa faktiskt OCKSÅ att Kreon ändå gav en ÄNNU bättre ridkänsla.

Över detta blev jag faktiskt glad för Mini har som sagt ridit massor av fina hästar, liksom för övrigt även X som ÄNDÅ lovordade Kreon så.

Och eftersom jag vet att så många skakade på huvudet åt Kreon så blir jag ändå lite nöjd när andra duktiga ryttare såg och kände det jag såg och kände- den fullständigt underbara RIDBARHETEN hos Kreon på ridbanan.

Att han sedan hade en svag trav, bar sig åt som en idiot när man red ut ibland och sparkade bakut på framridningarna- JAVISST…jag håller helt med…men ridbarheten…den kommer jag nog inte att uppleva på någon mer häst.

Men jag håller med Nina och många andra- Vicke är så mycket mer komplett så ingen skugga över honom på några vis.

2013-11-05 22.55.41

Efter att Mini hade trimmat till mitt vackra djur åkte jag och Soya iväg till Zack; vi hade bokat en uteritt med Lena B, trogen bloggläsare som har sin häst i ett närliggande stall till vilket det tar 20 minuter att skritta.

Jag inledde med att rida 15 minuter i gruspaddocken för att checka av galopplinjerna ur LA:1 och därefter kopplade jag Soya och sedan red vi iväg till Lena och hennes häst.

Soya har inte gått i lina sedan jag sålde Archie (Kreon hade gissningsvis gjort allt för att stampa ihjäl henne…) men eftersom Zack är den mästare han är så lät han henne gå bredvid sig som den mest naturliga sak i världen.

Båda djuren förtjänade guldstjärnor och vi fick en trevlig skrittrunda med Lena innan vi kom tillbaka till stallet nästan 2 timmar senare.

Då var djuren (Zack- tidigare distanshäst och Soya- outtröttlig) helt oberörda men undertecknads ända var lite öm ska erkännas :).

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>