Mera söndag- ännu en lång hästdag

De dagar jag tävlar tenderar att bli lååååånga oavsett hur ”nästgårds” tävlingsplatserna ligger (och det gjorde inte dagens) eftersom jag bor och har Vicke ungefär 30 minuters körväg från Zack- det blir ett jäkla åkande fram och tillbaka med andra ord.

Idag lät jag Vicke vila- alternativet hade varit att rida typ klockan halv sex på morgonen eller halv sex på kvällen och inget lockade ens MIG…kan ni tro det :)?

Dessutom är det ca 10 dagar sedan senaste vilodagen så det kunde passa bra med en sådan tyckte jag.

Zack har gått 2 klasser idag, en LB:1 och en LA:1.

LB:n har jag redan berättat om och i LA:n gick det ganska bra tycker jag med någon blänkare och något stolpskott- jag fick ve och fasa en avbrott i den förvända galoppen…inte bra.

Men jag TROR att programmet som sådant kommer att passa Zack utmärkt när han blir lite lugnare inne på banan (för det måtte han väl bli någon gång….) vad gäller galoppdelen.

När jag började tävla tyckte jag alltid att han gick bättre inne på banan än på framridningen men det berodde nog på att han då inte var så stark men skärpte sig när det väl gällde.

Nu orkar han galoppera på ett helt annat, bärigare sätt på framridningen och då känns det som att det går bättre där än inne på banan men det är nog snarare så att han går som han alltid gjort inne på banan men har förbättrat sig på framridningen tack vare bättre bärighet.

Men inne på banan blir han gärna stark och lite uppeldad i galoppen och i dessa lägen är han så svår att hålla att det ibland inte GÅR- det är vår svaghet i dagsläget skulle jag vilja säga. Att det ibland blir lite lyckad eller misslyckad dragkamp och inte den där härliga lättheten som OCKSÅ går att rida fram numera.

4 var placerade i LA:an och vi blev 8:a men som sagt- det finns mycket, mycket mer att hämta vilket jag märkt när jag ridit linjerna hemma där Zack varit lugn.

Nu blir det ett litet tävlingsuppehåll eftersom Zack och hans ägare har lite egna engagemang som de ska ägna sig åt men jag tränar på som vanligt i veckorna.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>